Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

skaner płaski

Zaczęty przez Bogusława Deryło, Październik 01, 2007,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bogusława Deryło

Chcemy kupić skaner płaski A3 - jak najlepszy, ale w cenie do 3500 zł. Czy ktoś mógłby mi polecić konkretny model. Najlepiej, żeby sie nadawał do robienia kopii wzorcowych.

GrzegorzD

Witam pięknie,

3500 tys. zł to niestety trochę za mało na odpowiedni skaner :(. W tej cenie dostępne są skanery A3 nawet o dość wysokiej rozdzielczości ale niestety nie w tym rzecz. Jakość cyfrowego obrazu otrzymanego w procesie skanowania zależy głównie od jakość optyki skanera. Urządzenia wyposażopne w "przyzwoitą" optykę dają znacznie lepsze rezultaty jeżeli chodzi o np. ilość zachowanych informacji, ostrość obrazu, itp. od popularncych, tanich urządzeń o rozdzielczościach sięgających tysięcy punktów na cal. Ceny dobrych, płaskich skanerów A3 do zastosowań profesjonalnych sięgają nawet 50 tys zł.

Pozdrawiam
Grzegorz 

Bogusława Deryło

Wiem, że 3,5 tyś. to mało na porządny skaner, ale tylko tyle możemy na niego przeznaczyć. Ponieważ rozmowy z handlowcami są dosyć trudne, bo zachowują się, jakby chcieli wcisnąć taki model, jaki im pasuje, mam nadzieję, że ktoś może doradzi nam jakiś model najlepszy za taką cenę. Z kopii wzorcowych możemy zrezygnować, wystarczy że da się zrobić porządne użytkowe z przyzwoitym odaniem kolorow.
Będe wdzięczna za wszelkie propozycje i uwagi.