Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Karta Dużej Rodziny

Zaczęty przez Marta.312, Marzec 05, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marta.312

Dzień dobry Wszystykim :) Jestem nowa na forum, dziękuje za przyjęcie do mnie do grupy  :)
Mam dylemat odnośnie karty dużej rodziny. Karta została wydana w 2015r. dla rodziców -bezterminowo. W związku z czym mój ogromny dylemt- czy mogę takie wniosek papierowy oddać do archiwum?

Bardzo proszę pomóżcie.

nowa26T

Podpinam się pod pytanie
realizacja KDR została przeniesiona do nas do OPS z Urzędu Gminy - dlatego mamy dokumentację Kart z kilku pierwszych lat przekazaną no i oczywiście My obecnie też wytwarzamy dokumentację w sprawie - głównie wnioski + potwierdzenie odbioru kart. Z tym że tak jak pisze Marta.312 w 99% wnioskach są karty które przyznano bezterminowo - czy ma to wpływ na datę przekazania do składnicy akt?  W teorii nigdy nie wiemy czy dana osoba mająca kartę bezterminową nie zgłosi się po duplikat ze względu na zagubienie lub kradzież - z tym że to nowy wniosek i nowa karta z nowym numerem!? Nie wiem już sama - tez będę wdzięczna za wskazówki, szczególnie że dokumenty przekazane z Urzędu mają już 10 lat.