Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

teczki czy pudła?

Zaczęty przez młodziak, Luty 06, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

młodziak

Witam, może się powtarzam, bo podobny temat był poruszany ale nie dokończono wątku. Chodzi mi o to czy jeżeli mam jedną sprawę w ciągu roku z danej kategorii, i co roku też jest jedna, dwie sprawy, to czy mam to umieszczać w pojedynczych teczkach i na każdy rok zakładać odrębną teczkę?

młodziak

Precyzuje - chodzi mi o teczkę fizyczną. Do tej pory tego nie ruszano. U nas  wszystko wkłada się do pudeł i oddaje do archiwum, tylko czy np. ze skargami też mam tak zrobić? Bo jeżeli tak, to jak później z brakowaniem po 25 latach? Wyciągać sobie po jednym roku?

gtrafalski

Masz pewnie zapis w IK, że w przypadku małej liczby spraw można teczkę prowadzić przez kilka lat (zakładając kolejne spisy spraw). Na brakowanie będzie to miało taki wpływ, że po prostu wybrakujesz po 25 latach od zamknięcia całej teczki. Naturalnie, jak będziesz bardzo chciał to możesz też sobie pobrakować kolejne roczniki, ale tu będziesz miał zamieszanie w ewidencji.