Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

spis z-o

Zaczęty przez młodziak, Styczeń 27, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

młodziak

Witam, mam pytanie o spisy zdawczo - odbiorcze. Czy mogę na jednym spisie z-o mieć kilka pozycji z dokumentacją B25? Wiem, że jeżeli chodzi o niższe kategorie to mogą być na jednym spisie tylko że w kolejności rosnącej, ale co do B25 mam wątpliwości. Pozdrawiam, młodziak   :)

łucja

Spisy trzeba robić osobno do kat. A i do kat. B.

Barsa

Dlaczego coś ma być na spisie w kolejności rosnącej? :o

Spotkałem się z tym, że robi się spisy według chronologii, ale standard to według symboli.... Osobno dla kat. A i B, i tyle w sumie. Choć można i trzeba, bo to inne formularze spisu, też zrobić oddzielnie dla akt osobowych, można dla list płac itp.

Dory

Cytat: młodziak w Styczeń 27, 2025,
Witam, mam pytanie o spisy zdawczo - odbiorcze. Czy mogę na jednym spisie z-o mieć kilka pozycji z dokumentacją B25? Wiem, że jeżeli chodzi o niższe kategorie to mogą być na jednym spisie tylko że w kolejności rosnącej, ale co do B25 mam wątpliwości. Pozdrawiam, młodziak   :)
Co masz na myśli, pisząc "w kolejności rosnącej"? Nie kumam. W kolejności symboli JRWA, żadnej innej.
Co do B25 - nie ma kategorycznych przeciwwskazań, chociaż jeśli jest to kilka pozycji, stworzyłabym osobny spis. Ale nie ma zakazu.

Aleksandra

Cytat: młodziak w Styczeń 27, 2025,
Nie widzę przeciwwskazań. Normalnie na spisie dla kat. B. W kolejności symboli z JRWA.

raczkująca

nawiązując do tematu to jak zdaję do składnicy tą samą tematycznie dokumentację za 2021 i za 2022 to wykazują ją w osobnej pozycji na spisie czy w jednej? Czy mogę tą dokumentację spiąć razem i przekazać w jednej teczce?

młodziak

Tak, przepraszam, źle napisałem. Nry z j rwa od najmniejszego do największego..

młodziak

A właśnie panie KatZam to pańskie pytanie też mnie nurtuje, podpinam się. Jak to jest w praktyce?

Aleksandra

Cytat: KatZam w Styczeń 28, 2025,
nawiązując do tematu to jak zdaję do składnicy tą samą tematycznie dokumentację za 2021 i za 2022 to wykazują ją w osobnej pozycji na spisie czy w jednej? Czy mogę tą dokumentację spiąć razem i przekazać w jednej teczce?
Możesz, jeśli jest tego na tyle mało, że zmieścisz w jednej teczce. Każdy rocznik powinien mieć swój spis spraw. Mówi o tym IK.

Rovan

Generalnie dokumentacje na spisach ujmujemy narastająco w kolejności symboli z JRWA.
Może się natomiast zdarzyć, że na jednym spisie znajdzie się kilka pozycji (teczek) o takim samym symbolu klasyfikacyjnym - wówczas można je wymienić w kolejności rzeczowo-chronologicznej (narastająco symbolami, a teczki o takim samym symbolu narastająco wg dat założenia), albo chronologiczno-rzeczowej (narastająco wg daty założenia, zaś teczki założone w jednym roku wg symboli)