Autor Wątek: spis z-o  (Przeczytany 184 razy)

Offline młodziak

• młodszy(a) archiwista(ka)
  • *
spis z-o
« dnia: Styczeń 27, 2025, »
Witam, mam pytanie o spisy zdawczo - odbiorcze. Czy mogę na jednym spisie z-o mieć kilka pozycji z dokumentacją B25? Wiem, że jeżeli chodzi o niższe kategorie to mogą być na jednym spisie tylko że w kolejności rosnącej, ale co do B25 mam wątpliwości. Pozdrawiam, młodziak   :)

Offline łucja

• *
Odp: spis z-o
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2025, »
Spisy trzeba robić osobno do kat. A i do kat. B.

Offline Barsa

• *
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2025, »
Dlaczego coś ma być na spisie w kolejności rosnącej? :o

Spotkałem się z tym, że robi się spisy według chronologii, ale standard to według symboli.... Osobno dla kat. A i B, i tyle w sumie. Choć można i trzeba, bo to inne formularze spisu, też zrobić oddzielnie dla akt osobowych, można dla list płac itp.

Offline Dory

• archiwista
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2025, »
Witam, mam pytanie o spisy zdawczo - odbiorcze. Czy mogę na jednym spisie z-o mieć kilka pozycji z dokumentacją B25? Wiem, że jeżeli chodzi o niższe kategorie to mogą być na jednym spisie tylko że w kolejności rosnącej, ale co do B25 mam wątpliwości. Pozdrawiam, młodziak   :)
Co masz na myśli, pisząc "w kolejności rosnącej"? Nie kumam. W kolejności symboli JRWA, żadnej innej.
Co do B25 - nie ma kategorycznych przeciwwskazań, chociaż jeśli jest to kilka pozycji, stworzyłabym osobny spis. Ale nie ma zakazu.

Offline Aleksandra

• *
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2025, »
Nie widzę przeciwwskazań. Normalnie na spisie dla kat. B. W kolejności symboli z JRWA.

Offline KatZam

• słuchacz(ka)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2025, »
nawiązując do tematu to jak zdaję do składnicy tą samą tematycznie dokumentację za 2021 i za 2022 to wykazują ją w osobnej pozycji na spisie czy w jednej? Czy mogę tą dokumentację spiąć razem i przekazać w jednej teczce?

Offline młodziak

• *
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2025, »
Tak, przepraszam, źle napisałem. Nry z j rwa od najmniejszego do największego..

Offline młodziak

• *
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2025, »
A właśnie panie KatZam to pańskie pytanie też mnie nurtuje, podpinam się. Jak to jest w praktyce?

Offline Aleksandra

• *
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2025, »
nawiązując do tematu to jak zdaję do składnicy tą samą tematycznie dokumentację za 2021 i za 2022 to wykazują ją w osobnej pozycji na spisie czy w jednej? Czy mogę tą dokumentację spiąć razem i przekazać w jednej teczce?
Możesz, jeśli jest tego na tyle mało, że zmieścisz w jednej teczce. Każdy rocznik powinien mieć swój spis spraw. Mówi o tym IK.