Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Niszczenie dokumentacji

Zaczęty przez ewelina_907, Styczeń 15, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ewelina_907

Witam wszystkich
Ile płacicie za usługę niszczenia dokumentacji ? Jak to u Was wygląda cenowo.
Czy kwota 400 zł brutto za 7 metrow biezacych dokumentacji jest ok?
Czekam na Wasze opinie

Barsa

W miarę ok, można zrobić to i taniej, ale można też dużo drożej.

młodziak

A polecacie jakieś konkretne firmy?

ewelina_907

Polecono mi firmę:
Przedsiębiorstwo Handlowe TOP-PRYMA z siedzibą w Konstancinie Jeziorna, ul. Mirkowska 45, 05-520 Konstancin-Jeziorna 

Może ktoś o niej słyszał? Opinie jakies?
właśnie oni mi taką kwotę zapodali.

Barsa

Co za różnica... dostaniesz certyfikat, fakturę i będziesz mieć zniszczone dokumenty. Po co do tego referencje? Chyba, że pracujesz w wywiadzie czy ABW, wtedy już po nazwie bym tę firmę odradzał.

Aleksandra

Cytat: Barsa w Styczeń 16, 2025,
Co za różnica... dostaniesz certyfikat, fakturę i będziesz mieć zniszczone dokumenty. Po co do tego referencje? Chyba, że pracujesz w wywiadzie czy ABW, wtedy już po nazwie bym tę firmę odradzał.
No... niby tak, ale... u nas IOD trzyma mocno rękę na tych kwestiach, więc to co u nas brane jest pod uwagę przy wyborze firmy, to - udokumentowanie faktu przeprowadzania corocznych audytów, certyfikat wdrożenia normy ISO 9001 i 27001, potwierdzenie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, referencje, niszczarki zgodne z normą europejską, sposób przewozu dokumentów do siedziby firmy brakującej, nagranie z niszczenia, treść umowy, umowa powierzenia.

młodziak

A właśnie, jak to jest z tym nagraniem? Ostatnio dzwoniłam do jakiejś firmy brakującej i o nagrania się właśnie pytałam to mówili mi że "absolutnie, to jest niezgodne z przepisami!" ale jakimi już nie powiedzieli. To dostaje się to nagranie czy nie?

Aleksandra

Cytat: młodziak w Styczeń 21, 2025,
A właśnie, jak to jest z tym nagraniem? Ostatnio dzwoniłam do jakiejś firmy brakującej i o nagrania się właśnie pytałam to mówili mi że "absolutnie, to jest niezgodne z przepisami!" ale jakimi już nie powiedzieli. To dostaje się to nagranie czy nie?
Pierwsze słyszę, żeby to było niezgodne z przepisami. A czy się dostaje, to zależy od firmy, ale taka usługa jak najbardziej istnieje.

Barsa

Za nagranie raczej dodatkowo się płaci. Nie słyszałem, żeby to było niezgodne z przepisami...

Dory

Cytat: młodziak w Styczeń 21, 2025,
Dobre ;D ;D

raczkująca

Nawiązując do tematu.... Mamy dokumenty kategorii B, jak chcemy je wybrakować to trzeba brać do tego specjalną firmę, nie można przepuścić przez niszczarkę?

Barsa

Możesz, ale powinien wtedy powstać jakiś protokół zniszczenia lub coś podobnego.

raczkująca

Cytat: Barsa w Styczeń 23, 2025,
Możesz, ale powinien wtedy powstać jakiś protokół zniszczenia lub coś podobnego.

właśnie tak to sobie wyobrażałam :) Dziękuję za odpowiedź

Biurowa

Cytat: KatZam w Styczeń 23, 2025,
Nawiązując do tematu.... Mamy dokumenty kategorii B, jak chcemy je wybrakować to trzeba brać do tego specjalną firmę, nie można przepuścić przez niszczarkę?

Można zniszczyć dokumenty w biurowej niszczarce ale pochłonie to wiele godzin... do tego pył, hałas i możliwa awaria sprzętu.

Biurowa

Cena jest ok.

W poprzednim roku zebrałam takie oferty brutto za 1mb:
31,98 zł, 34,41 zł, 50,81 zł, 74,14 zł, 86,70 zł, 92,25 zł
Cena uzależniona od lokalizacji firmy, wdrożenia ISO, poziomu bezpieczeństwa niszczenia itd