Autor Wątek: kwalifikacja wojskowa  (Przeczytany 19 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KasiaKatarzyna

• młodszy(a) archiwista(ka)
  • *
kwalifikacja wojskowa
« dnia: Dzisiaj o 07:53 am »
witam
Mam pytanie odnośnie prowadzenia teczki z kwalifikacji wojskowej. Mianowicie spotkałam się z dwoma różnymi metodami prowadzenia dokumentacji - zazwyczaj kwalifikacja wojskowa zaczyna się np w listopadzie i kończy w roku następującym
1. niektórzy prowadzą teczkę dwuletnią czy jak pierwsze pisma dotyczące kwalifikacji przyszły w listopadzie 2023 to kontynuują prowadzenie kwalifikacji w kolejnym roku w tej samej teczce i sprawa np w 2023 i 2024 roku ma znak xyx5570.....2023 i wtedy cała kwalifikacja znajduje się w jednej teczce
2. inni prowadza teczkę na dany rok czyli mimo ze kwalifikacja się jeszcze nie skończyła zaczynają nową teczkę i w ten sposób np w teczce z 2023 r. mają część kwalifikacji, która rozpoczęła się w 2022r, ale zakończyła w 2023, i cześć dokumentacji kwalifikacji, która rozpoczęła się w 2023 r, ale zakończyła w 2024 r.

która z tych form jest poprawna, według mnie ta pierwsza, bo kwalifikacja na dany rok jest jakby jedna sprawą. Skąd wynikają takie różnice w prowadzeniu spraw?