Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Przyjmowanie teczek

Zaczęty przez MOPSIAK, Sierpień 12, 2024,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MOPSIAK

Witam,
pragnę zapytać was, jak to jest z przewozem dokumentacji do archiwum? W poprzedniej mojej pracy zajmował się tym archiwista, a zaczynając pracę tutaj powiedziano mi, że to w gestii pracownika oddającego akta jest dogadanie się z kierowcą. Możecie mi to wyjaśnić bo już nie wiem? Jeśli jest to uregulowane jakimiś przepisami to jakimi?

Czarny1986

Witam,
W Instrukcji Kancelaryjnej jest wszystko na ten temat :) Instrukcja Archiwalna też wspomina na ten temat.
pozdrawiam

MOPSIAK

Ale w IK i IA czyjej? Pracuję w OPS i w naszej tego nie ma :/

MOPSIAK

A właśnie, a czy przyjmując dokumentację kat. B do składnicy muszę sprawdzać wszystko karteczka po karteczce? Rozumiem, że mam sprawdzać hasła czy są zgodne z JRWA.

Czarny1986

Karteczka po karteczce to może nie. Ale trzeba na tyle wnikliwie, żeby stwierdzić że jest w środku to co na teczce. Jasne, że składnica akt to nie archiwum zakładowe. Nie ma kat. A ale jak pan chce żeby było poprawnie i potem przy brakowaniu bez problemów to lepiej poświęcić czas i się przyjrzeć czy wszystko się zgadza.
Pozdrawiam