Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Wnioski błędnie skierowane

Zaczęty przez lukas_drill, Styczeń 15, 2024,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukas_drill

witam,
czy ktoś z forumowiczów może mi podpowiedzieć w jakiej teczce należałoby trzymać dokumentację właśnie takich spraw? Do nas przychodzą jakieś tam wnioski, okazuje się, że powinny być skierowane do innych jednostek i my je tam wysyłamy z zawiadomieniem do adresata, że właśnie tam powinny zostać skierowane.
pozdrawiam

Rovan

Skargi i wnioski przekazywane wg właściwości.
Symbol klasyfikacyjny zależy od konkretnego JRWA, zazwyczaj w ramach klasy 05 - Skargi i wnioski

Leksandra

W przypadku wniosków w znaczeniu podanie, które trafiły do Urzędu przez pomyłkę lub wnoszący nie wiedział, że do załatwienia jego sprawy urząd nie jest kompetentny - proponuje zwrócić się do swojego Archiwum Państwowego o zgodę na rozszerzenie klasy 05 o dodatkowe hasło: "Przesyłąnie pism wg właściwości innym jednostkom" (podstawa prawna art. 65 KPA)

Czarny1986

Cytat: lukas_drill w Styczeń 15, 2024,
witam,
czy ktoś z forumowiczów może mi podpowiedzieć w jakiej teczce należałoby trzymać dokumentację właśnie takich spraw? Do nas przychodzą jakieś tam wnioski, okazuje się, że powinny być skierowane do innych jednostek i my je tam wysyłamy z zawiadomieniem do adresata, że właśnie tam powinny zostać skierowane.
pozdrawiam

Witam,
u nas jest 055, Sprawy odesłane do załatwienia innym podmiotom, B-2
pozdrawiam

Dorota2302

W moim przypadku tego typu dokumenty są traktowane jako środki ewidencji obiegu dokumentacji/urządzenia do rejestracji i monitorowania obiegu przesyłek i pism z podtytułem (pisma przekazane zgodnie z właściwością). Przede wszystkim chodzi o to że my jako instytucja niewłaściwa do rozpatrzenia dokumentu nic nie zrobiliśmy w tej sprawie.