Internetowe Forum Archiwalne > Archiwa Zakładowe

DEKLARACJA O WYSOKOŚCI OPŁATY ZA ODPADY, archiwizacja-zapytanie

<< < (2/2)

archiwistaug:
No i dziękuję :)

KasiaKatarzyna:
Witam,
Chciała bym odnowić wątek. Sprawa wygląda tak, że koleżanka prowadzi deklaracje śmieciowe z podziałem na miejscowości. Teczki są prowadzone od 2013 r. do 2019 r. Od 2020 założyła nowe. Problem polega na tym, że sprawy są jakby niezakończone ponieważ wciąż jest korekta do korekty. W jaki sposób to zarchiwizować, żeby było dobrze.

archiwistaug:
Ja przekazałam informację do referatu, że mają mi zrobić podział na roczniki, bym mogła występować z najstarszymi o zgodę na brakowanie. Sposobem na miejscowości, nigdy bym nie mogła tego zrobić, a nie o to chodzi przecież. Zmiany w deklaracjach są też w programie na jakim pracują, więc nic nie zginie. Ale zanim to ustaliłam  ile zagadnień ?zagadnień zostało poruszone! ;D

Danutka:
Ale czy w tych danych rocznikach, które miały by iść na brakowanie są jeszcze takie deklaracje, których ważność jest nadal aktualna? Np. ktoś w 2013 r. złożył deklarację, i od tamtej pory nic nie zmienił, tyle samo osób mieszka, nie miał potrzeby zmieniać deklaracji. To czy wtedy można brakować takie deklaracje? Ja mam tego typu wątpliwości jeśli chodzi o deklaracje. Wiem, że niby wszystko jest w systemie, ale zdarza się, że pracownik wraca do wersji papierowej deklaracji, bo np. coś tam się nie zgadza, albo osoba upiera się że coś zgłaszała w deklaracji, a to nie jest odnotowane w systemie, i teraz trzeba sprawdzić w deklaracji kto ma rację: pracownik  czy strona.
Stąd moja wątpliwość, że jeśli istnieje choć jedna deklaracja mająca ciągle status aktualnej, to cały rocznik nie powinien być brakowany. Bo raczej brakuje się cały rocznik (teczkę), a nie pojedyncze sprawy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej