Internetowe Forum Archiwalne > Archiwa Zakładowe

DOKUMENTACJA W SPRAWACH ZWIĄZANYCH ZE STOSUNKIEM PRACY

<< < (8/8)

Aleksandra:

--- Cytat: Barsa w Marzec 22, 2024, ---Tylko jest niestety niektóre JRWA są bardzo rozbudowane i wątpię, że archiwista, który przejmie te dokumentacje "po latach" zawsze będzie wiedział z czego wynikała zmiana JRWA... Dla mnie lepiej dać tę wyższą kategorie i tyle, albo jak zrobiłem napisać do AP, mamy "papier" i robimy według niego.

--- Koniec cytatu ---
Z tym też trzeba uważać, żeby nie narobić sobie kłopotu, bo w tym miejscu wchodzi IOD i całe RODO..

Forumowicz:

--- Cytat: Rovan w Sierpień 14, 2023, ---Na miejscu takiego archiwisty wprost odmówiłbym przyjęcia dokumentacji do AZ w sytuacji gdy pracownicy, których ona dotyczy wciąż pozostają zatrudnieni.

--- Koniec cytatu ---

A jeśli mój poprzednik przyjął taką dokumentację, jak należy z nią postąpić? Przyjął także indywidualne karty wynagrodzeń pracowników umieszczone w jednej teczce. Czy powinnam je wycofać ze składnicy? One również dotyczą pracowników, którzy są aktualnie zatrudnieni.

Aleksandra:
Odgrzewam temat.

Tym razem zastanawiam się, czy powinien być jakiś specjalny spis zdawczo-odbiorczy na teczki pracowników z dokumentacją związaną ze stosunkiem pracy, podobnie jak osobny spis jest na akta osobowe, czy też nie? wtedy taka dokumentacja byłaby umieszczana na spisie zdawczo-odbiorczym z całą resztą kat. B

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej