Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Niepodpisane spisy zdawczo-odbiorcze

Zaczęty przez Dominika1985, Czerwiec 22, 2023,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dominika1985

Dzień dobry, co zrobić w sytuacji gdy mam niepodpisane spisy zdawczo-odbiorcze przez kierowników komórek, które albo nie istnieją albo Ci ludzie już nie pracują w zakładzie?
Mogą zostać niepodpisane czy powinni się podpisać obecni kierownicy?

Bolek

Mają ci poświadczyć nieprawdę?
Ja mam pełno takich spisów. Nie tylko niepodpisanych przez kierowników ale i przez archiwistę. Czyli można powiedzieć że akta formalnie są nie przyjęte do AZ.
prawy obrońca lewego słupka

Rovan

Jeśli akta juz sa zarchiwizowane, to teraz podpis zdającego jest jak ta musztarda po obiedzie :)
Ważne, ze archiwista przyjął.

Dominika1985

Jaką nieprawdę? Przecież wszystko się tam zgadza i ktoś to przyjął, tylko niepodpisane jest

Rovan

Kierownik komórki podpisując spis zaświadcza, że kierowana przez niego komórka przekazała akta.
Skoro zatem do przekazania doszło za poprzedniego kierownika, to ten obecny podpisując spis poświadczył by nieprawdę.

Dory

Cytat: Rovan w Czerwiec 22, 2023,
Kierownik komórki podpisując spis zaświadcza, że kierowana przez niego komórka przekazała akta.
Skoro zatem do przekazania doszło za poprzedniego kierownika, to ten obecny podpisując spis poświadczył by nieprawdę.
Zgadza się.