błąd w spisie zd-odb

Zaczęty przez szymek, Październik 18, 2022,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szymek

Witam! Mama problem. Kiedyś przyjąłem dokumentację kat A, której nie powinienem przyjmować. Dzisiaj mam taką sytuację, że na spisie jest co innego a na teczkach też co innego. Nie pytajcie dlaczego, stało się, popełniłem błąd. Macie pomysł jak to poprawić?

KasiaKatarzyna

na czym polega ten błąd?

szymek

Błąd polega na tym, że swego czasu przyjmując dokumentację archiwalną, nie posiadając przygotowania i wiedzy, przyjąłem teczki, na których są inne hasła i podtytuły niż na spisie zd-odb. Mówiąc ogólnie, można powiedzieć, że powinienem utworzyć nowy spis, bo na tym co jest chyba już nic się zrobi. Np. teczka nr 1 Budżet powiatu u jego zmiany a na spisie pod tą pozycją rewizja budżetu i jego bilansu. Na domiar złego, dokumentację przyjąłem grubo przed 2011. Takie kwiaty.

KasiaKatarzyna

Ja bym zrobiła nowy spis o tym samym numerze co błędny i jeśli jeszcze pracuje pracownik, który go podpisał poprosiła bym o podpisanie,-(jeśli nie ma już pracownika to zrobiła bym nowy spis i sporządziła notatkę o błędzie w przyjęciu dokumentacji) lub wycofała bym tamten spis z zasobów archiwalnych i przyjęła bym od nowa dokumentacje ale już z datą aktualną.

szymek