Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Przekwalfikowanie dokumentacji.

Zaczęty przez Mika299, Sierpień 09, 2022,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mika299

Witam,

chciałam zapytać jak postępować z dokumentacją, ktora została przekwalfikowana przez AP  z kat. B10 na kat A. Czy mam stworzyc nowy spis? Czy może zmienic w starym spisie kategorie?

Danuta J. Samek

Elektroniczna zmiana w spisach nie jest żadnym problemem. Proszę sobie zrobić adnotację, że zmian dokonuje pani zgodnie z (tu nr pisma AP). Czy AP podało uzasadnienie? Jeśli tak, proszę się na nie powołać. W wydrukach spisów (jeśli istnieją) adnotować można + pieczątka i podpis archiwisty. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Danuta J. Samek

Czarny1986

Witam,
powinna zostać przepakowana do teczek bezkwasowych, a te do pudeł bezkwasowych zgodnych z rozporządzeniem MKiDN z 20 X 2015 r., Jeżeli zachodzi potrzeba to również uporządkowana.
Jeżeli chodzi o spisy to zgodnie z zaleceniami AP  zrobiłem nowe spisy dla dokumentacji przekwalifikowanej na materiały archiwalne. Na starych spisach znalazły się odpowiednie adnotacje, podobnie zresztą jak i pod nowym spisem.
Myślę, że pewne wskazówki można uzyskać w Informacji nr 11 NDAP z 15.VII.2011 r. Dotyczy ona co prawda zmian wynikających z wprowadzenia rozporządzenia PRM z 18 I 2011 jednak część dotycząca przekwalifikowania na kat. A może dać pewne wskazówki jak to zapisać. Naturalnie jeżeli AP nie wskaże innego sposobu.
pozdrawiam

Dory

Danuta J. Samek

Jaka komórka organizacyjna wytworzyła te akta? Pytam, bo ewentualne porządkowanie akt powinno się rozpocząć od rozmowy z aktotwórcą. Warto to zrobić. To ciekawe "zderzenie" opinii wytwórcy i archiwum. 
Pozdrawiam
Danuta J. Samek