Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

archiwizacja projektów unijnych

Zaczęty przez Magdalena3811, Kwiecień 25, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Magdalena3811

Witam,
czy ktoś zajmował się archiwizacją projektów unijnych według wytycznych NDAP z dnia 22 maja 2020 r.(Zarządzenie Nr 11) i wie, jak postępować z dokumentacją wytworzoną przed złożeniem wniosku np. korespondencja z mieszkańcami, instytucjami, będąca podstawą do podjęcia decyzji o przystąpieniu do projektu unijnego? Czy to też traktujemy jako część wniosku? Zarządzenie nr 11 nie odnosi się w ogóle do tej dokumentacji.

Mój urząd podlega pod rozporządzenie z 2011 r. i dla wniosków unijnych klasa jrwa to 041-kat.A.

lukas_drill

witam,
trochę ostatnio siedzę w dokumentacji projektów unijnych i od początku porządkowania zmienia mi się stopniowo zapatrywanie na pewne różne dokumenty i zagadnienia. W temacie o którym piszesz, niby wydaje się, że tego typu dokumentacja powinna być blisko wnioskowania... teraz jednak takie dokumenty klasyfikuję jako przygotowanie inwestycji, czyli wg. JRWA z 2011 roku to chyba 7011 i BE10. No bo wszelkie pisma do mieszkańców, jest mnóstwo ankiet, na podstawie których ludzie wezmą lub nie udział w programie i są to głównie ksera, bo oryginały mają ludziska... No nie, tego typu dokumentacji pod 041 i kat. A bym nie dawał...
A więc wszelkie czynności niejako przygotowujące grunt pod ew. wnioskowanie to 7011, samo wnioskowanie, korespondencja z urzędami, umowa, aneksy itp. to 041 no a potem już leci :)

Magdalena3811

Dziękuję za odpowiedz. Dokładnie tak samo myślę. Też chciałam pod 7011 lub 5540 dla I i II perspektywy. Niestety, rozmawiałam z Archiwum Państwowym, zgadzają się ze mną, że to bez sensu, ale mimo wszystko traktują tą dokumentację jako część wniosku i kwalifikują do "A" :(. Pan z nadzoru był świeżo po kontroli projektów unijnych i chyba znał problem... Pozdrawiam!