Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Zakłądowy Fundusz Świadczeń Socjalnych

Zaczęty przez KasiaKatarzyna, Maj 18, 2022,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KasiaKatarzyna

Witam,
Mam pytanie trochę z innej beczki, czy orientuje się ktoś jak to jest w przypadku udzielania pożyczki z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych osobie, która będzie w niedługim czasie mogła przejść na emeryturę (może przejść ale nie musi). Czy takiej osobie można udzielić pożyczki z ZFŚS czy raczej nie?

sirsilis

to zupełnie z innej beczki.... a co mówią kadry??? co mówi regulamin ZFŚS??? takie rzeczy powinno być opisane...

Danuta J. Samek

To nie jest pytanie do archiwistów. Kierunek: KADRY
Pozdrawiam
Danuta J. Samek

KasiaKatarzyna

Ja wiem, że to nie jest pytanie do archiwistów, ale może ktoś tak jak ja oprócz archiwum zajmuje się wieloma innymi sprawami, i może ktoś będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi. W regulaminie nie ma nic na ten temat, a kadry się tym nie zajmują.

sirsilis

sprawami ZFŚS to Kadry nikt więcej... jeśli nie kadry to kto tym się zajmuje?

KasiaKatarzyna

np. JA, jestem w referacie Administracyjnym i Spraw Obywatelskich, i jedną z wielu życzy, którymi się zajmuje po za archiwum jest ZFŚS.

Aanna

https://www.portalkadrowy.pl/pozyczki/splata-pozyczki-udzielonej-z-zfss-po-ustaniu-stosunku-pracy-13309.html
trochę podobna sytuacja. Jeśli regulamin nie określa takich szczególnych sytuacji warto go zmienić w porozumieniu z radcą prawnym.
Można znaleźć przykładowe regulaminy które przewiduję spłatę pożyczki nawet po przejściu na emeryturę np.
''Rozwiązanie umowy o pracę z powodu przejścia pracownika na emeryturę nie powoduje zmiany warunków udzielenia pożyczki, jednak zakład pracy ustali z pożyczkobiorcą sposób spłaty i zabezpieczenia.''