Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

wznowienie sprawy?

Zaczęty przez młodziak, Maj 06, 2022,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

młodziak

Witam, chciałem się poradzić państwa bo zastanawiam się co zrobić w danej sytuacji: wpłynęło do nas pismo dotyczące pewnego pana, który już nie żyje a jego teczka była już dawno zarchiwizowana? :-\ Do teczki już zarchiwizowanej owego pisma "dołożyć" nie mogę, bo to by się mijało z celem, a teczki na jedno pismo nie opłaca się chyba zakładać (wg kierownika działu). Moim zdaniem powinno się utworzyć teczkę i potraktować pismo jako np sprawę pierwszą i sukcesywnie dokładać do niej kolejne sprawy, ale wolę zapytać się bardziej doświadczonych osób.  Bardzo proszę o radę, pozdrawiam.  :)

EwelinaP

Pytanie, co to za teczka i jakiego rodzaju sprawy dotyczy. Czy jest to teczka zbiorcza, czy może są tam różne sprawy i wycofać należałoby tylko tą jedną, dotyczącą tego pana?

młodziak

Dziękuję za odpowiedź. Pracuję w MOPS i podejrzewam, że jest to teczka zbiorcza ::) Jakie to pismo - nie wiem- i jak dla mnie to trochę dziwne, że kierownik pytał o zdanie (ja pracuję tu dwa lata), no bo ciekawe co robili do tej pory w takich przypadkach?

Teczka jest z wydziału ds świadczeń rodzinnych