Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Współpraca między referatami- symbol klasyfikacji

Zaczęty przez KarolaAZ, Listopad 05, 2021,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KarolaAZ

Witam,
pod jakim symbolem klasyfikacyjnym można umieścić współpracę między referatami? Chodzi o przekazywanie informacji z jednego referatu do drugiego. Pracownik chce to zrobić na piśmie tylko pod jakim symbolem to dać?
Miał ktoś może taką sytuację?

łucja

EwelinaP

Numer powinien dotyczyć przekazywanej sprawy. Nie ma - przynajmniej w jrwa z rozporządzenia z 2011 r. - numeru na współpracę między komórkami jednostki. Kiedyś było osławione 0716, ale na szczęście to już przeszłość. Polecam korzystać z §9 IK, który mówi o współpracy w prowadzeniu spraw.

KarolaAZ

Sprawa dotyczy przekazywania danych z ewidencji ludności do referatu gdzie naliczana jest opłata za śmieci.

łucja

Która komórka jest merytoryczna a która współpracująca?Tzn. co jest sprawą? Śmieci czy dane? Czy dane te są potrzebne do załatwienia sprawy śmieci? Czy śmieci do przekazania danych? Ja bym tak kombinowała....

archiwistka90

akurat oprócz bycia archiwistą jestem pracownikiem ewidencji ludności, wpinam to w teczkę 5345, mam osobną teczkę (tylko z samą klasą) na informacje udzielane referatom własnej jednostki. Referat gospodarki komunalnej daje mi na pytaniu swój znak dot. śmieci, też wpinają tylko do teczki oznaczonej klasą

lukas_drill

Dlaczego nie skorzystać z dobrodziejstwa zapisu w IK i używając ich znaku nie odpowiedzieć im i nie tworzyć niepotrzebnie niepotrzebnej dokumentacji? Zawsze trochę tych drzewek więcej pozostanie :)

archiwistka90

Ale ten wniosek, który mi złożyli - nawet jak nie zostawię sobie wydruku odpowiedzi - i tak muszę gdzieś wpiąć ;) dlatego wpinam po prostu w klasie, bez znaku sprawy, w kat. B5