Internetowe Forum Archiwalne > Archiwa Zakładowe
Postępowanie egzekucyjne w administracji
łucja:
Temat jak wyżej. Czy ktoś to przerabiał? Chodzi o windykację kar pieniężnych nałożonych decyzjami administracyjnymi.
paco1987:
Ale proszę napisać w czym problem ;)
łucja:
Problem jak to klasyfikować i archiwizować :)Księgowość wystawia tytuł wykonawczy (ale najpierw dostaje oryginał decyzji). Współpracuje z Wydziałem Prawnym. Dotychczas było to wsadzane pod obrót bezgotówkowy (3201 B5) jako dokumentacja nietworząca akt sprawy. Gros operacji dokonywana w systemie informatycznym (bo ustawa o rachunkowości pozwala), choć urząd ma system tradycyjny. To co naprawdę z papierów trafia do teczek to decyzja i upomnienia. Moja koncepcja jest taka , że ma to być dokumentacja tworząca akta sprawy.Tytuł wykonawczy wszczyna sprawę a wiadomość o zapłacie kończy. Nie wiem, czy dobrze myślę... :o
archiwistka90:
Nie wiem czemu pod obrót bezgotówkowy, skoro jest klasa na egzekucję administracyjną (prowadzona przez podmiot osobno i przez inne organy np. Urząd Skarbowy) - 3160 i 3161
KarolaAZ:
W moim urzędzie jest to przypisane do numer 3161-Egzekucja administracyjna prowadzona przez inne organy egzekucyjne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej