Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Ścieżka kariery i awansu w archiwum

Zaczęty przez Anonymous, Marzec 22, 2006,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Anonymous

Szanowni archiwiści mam takie zapytanie. Czy w archiwiach państwowych jest jakoś określona ścieżka awansu zawodowego. Jakie są kolejne stopnie awansu i kiedy się je osiąga? Oraz oczywiście od czego to zależy - od wysługi lat czy od innych czynników takze od archiwisty niezależnych.
Pozdrawiam. :D

archiwek

w tej sprawie odpowiedziano mi kiedyś na najwyższym szczeblu, że awansowanie zależy tylko i wyłącznie od .............. dyrektora ap. To dyrektor decyduje czy i wogóle zmienisz stanowisko. Jest coprawda rozporządzenie odnośnie stanowisk w służbie cywilnej, określające jakie wykształcenie przypisane jest do jakiego stanowiska (np. średnie - młodszy archista) ale zycie pokazuje że WSZYSTKO zależy od szefa. Powodzenia!!!!!!!

kocibrzuch

mł. archiwista > archiwista > st. archiwista > kustosz > st. kustosz

Chyba tak to jakoś szło (szedło?). Archiwista po 2 latach, starszy po 5, kustosz po 10 i trzebno mieć opracowany choćby 1 zespół. O ile pamiętam. Gdzieś to było unormowane. Poszukam, popytam. Z podwyżką się toto wiąże jedynie teoretycznie, przynajmniej u nas. I rzeczywiście nie działa automatycznie, zależy każdorazowo od uznania dyrektora. Słusznie zresztą.

Można jeszcze pędzić drogą awansu w ramach bycia urzędnikiem mianowanym (9 stopni służbowych, co 2 lata skok o 1, jeśli się uda). Co już jest z większym zarobkiem związane.

archiwek

czekam niecierpliwie na szczegółowe namiary odnośnie wspomnianych unormowań. Pytanie o ich przestrzeganie to już oddzielny wątek....

Tomek

Cytat: "kocibrzuch"mł. archiwista > archiwista > st. archiwista > kustosz > st. kustosz

Chyba tak to jakoś szło (szedło?). Archiwista po 2 latach, starszy po 5, kustosz po 10 i trzebno mieć opracowany choćby 1 zespół. O ile pamiętam. Gdzieś to było unormowane. Poszukam, popytam. Z podwyżką się toto wiąże jedynie teoretycznie, przynajmniej u nas. I rzeczywiście nie działa automatycznie, zależy każdorazowo od uznania dyrektora. Słusznie zresztą.

jak znajdzisz coś na ten temat podaj gdzie

kocibrzuch

Zajrzyjcie np. tu:
http://www.abc.com.pl/serwis/du/1999/0113.htm
(wyszukać słowo "archiwa")

Liczba wymaganych lat pracy podanych w rozporządzeniu mnie zaskakuje. Starszym kustoszem nie zostaje się po 5 latach. O co tu chodzi? Może chodzi o lata od ostatniego awansu?
Szczerze mówiąc nie chce mi się wczytywać i szukać, obowiązki gonią, proponuję skierować pytanie do kadr.

Jarek

to rozporządzenie już nie obowiązuje.
Jarek Orszulak

kocibrzuch

Nie?.
No proszę, jak ten czas szybko leci.
Nawet jeśli, zmieniły się może stawki, nie ścieżka awansu.
A z tymi latami dalej nie rozumiem. Wygląda na to, że w poniedziałek uderzam do Dyrekcji - ja chcę być starszym kustoszem, wolno mi :P

Jarek

kiedyś po prostu przy minimalnych wymaganiach na określone stanowisko trzeba było mieć odpowiedni staż pracy. Teraz pozostawiono jedynie kryterium wykształcenia, regulują to przepisy wykonawcze do ustawy o służbie cywilnej. Zdaje się że dyrektor powinien okreslić zasady awansowania pracowników, ale który dyrektor AP wie w ogóle co to słuzba cywilna ...
Jarek Orszulak