Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Przekazywanie 4 egzemplarza spisu z/o

Zaczęty przez KarolaAZ, Kwiecień 19, 2021,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KarolaAZ

Witam,
muszę przesłać do AP spisy przyjętych akt materiałów archiwalnych. Czy wysyłacie każdy spis czy spisujecie na jednym spisie wszystkie pozycje?

agapoli89

Każdy spisy, w końcu po to jest ten czwarty egzemplarz :)
...ale jeżeli ktoś ma inną praktykę to chętnie się dowiem.

Dory

Zgadzam się - 4. egzemplarz spisu przygotowuje się właśnie w tym celu.
Swoją drogą podziwiam, że AP domaga się tych spisów - najczęściej AP nie chcą, a co gorsza - nie wymagają nawet sprawozdań z działalności, to znaczy na bieżąco nikt się nie upomina. Za to wytknięcie tego podczas okresowej kontroli jest na porządku dziennym.

EwelinaP

Ja przesyłam spisy zbiorczo, raz do roku, razem ze sprawozdaniem z działalności.

KarolaAZ

W archiwum jestem od pół roku, wysłałam sprawozdanie (chociaż nie było wysyłane od 2017 roku) i dostałam odpowiedź że chcą dostać 4 egzemplarz spisów zdawczo-odbiorczych.

Dziękuję za odpowiedź

KarolaAZ

A jeszcze jedno pytanie  jaki symbol klasyfikacyjny dajecie jako korespondencja z AP?

Dory

Nie ma czegoś takiego jak korespondencja w kontekście JRWA. Patrzysz na temat sprawy i znajdujesz hasło w JRWA np. brakowanie, przekazanie materiałów archiwalnych, sprawozdawczość itd.

KarolaAZ

No właśnie sprawozdanie było włączone pod skontrum dokumentacji w AZ, a przekazanie 4 egzemplarza pod co?

Dory

Wydaje mi się, że 4. egzemplarz sprawozdania powinnaś dołączyć właśnie do sprawozdania rocznego z działalności - tym bardziej że AP się dopomina. W archiwach różnie bywa - niektóre wysyłają na bieżąco do AP czwarte egzemplarze spisów po każdym przyjęciu kat. A, inne sporządzają sprawozdanie i dołączają czwarte egzemplarze spisów kat. A przyjętej w danym roku. Wszystko zależy od instrukcji archiwalnej.

KarolaAZ

Dory

Tfu, oczywiście chodziło mi o 4. egzemplarz spisu zdawczo-odbiorczego. Przepraszam za pomyłkę.

EwelinaP

W przypadku przekazywania sprawozdania do AP korzystam z numeru dot. sprawozdawczości.