Internetowe Forum Archiwalne > Metodyka Archiwalna
Projekt unijny wnioski nie stanowiące zawarcia umow
(1/1)
Luiza111:
Witam chodzi mi o projekty unijne i o wnioski nie stanowiące podstawy zawarcia umowy czy B2 czy B10. Ja robię B10i będę niszczyć z całym projektem. Czy to ok. A czy takie wnioski mogą być wymieszane z innymi projektami unijmyni z tych samych lat bo tak mam oddane teczki? Czy rozdzielać teraz na kilka teczek?
lukas_drill:
bardzo stary temat, ale może ktoś coś...:)
akurat porządkuję teraz projekty unijne i wiem coraz więcej, więc wszelaka wiedza się przyda.
skąd wzięła się ta kategoria B10, w odniesieniu do całego tego wnioskowania nie kończącego się podpisaniem umowy (nieskutecznego)?
No bo wnioskowanie jest 041, czyli kat. A, ale nigdzie nie ma informacji, że w przypadku nieudanego wnioskowania dajemy B10, ale on the other hand, to trochę głupota dawać to jako A, skoro nic z tego nie wynikło...
Jak to wygląda u Państwa?
Barsa:
Co jest pod 041?
edit- dobra już wiem.... "Wnioskowanie o udział w programach i projektach finansowanych..."
Nie wiem, dziwne macie te samorządowe JRWA :P U mnie to już nawet NDAP projekty unijne zaakceptował są na BE* (czyli w zależności od tego co w projekcie wpisano) a ciekawostka sprawozdania z wyjazdów zagranicznych na BE-10.... Inna sprawa, że ekspertyzę będzie robiło AAN, więc no znając ich podejście duża część pójdzie na kat. A.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej