Przekazywanie materiałów archiwalnych do ap - spisy zdawczo-odbiorcze

Zaczęty przez betinka, Styczeń 11, 2010,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

betinka

Proszę o pomoc. Czy w spisach zdawczo - odbiorczych materiałów archiwalnych przekazanych do AP w kolumnie 3 Tytuł teczki ( hasło klasyfikacyjne z wykazu akt) opis jednostek archiwalnych musi być inny niż w kolumnie 3 spisu zdawczo - odbiorczego do az kat.A.

luke

W spisach zdawczo-odbiorczych m.a. przekazanych do AP, w kolumnie 3 powinien się znaleźć, jak sama napisałaś
CytatTytuł teczki ( hasło klasyfikacyjne z wykazu akt)
, tak samo zresztą jak w spisie zdawczo-odbiorczym akt przekazywanych do az ( w tym przypadku kolumna 3  - Tytuł teczki lub tomu).

betinka

Może inaczej zadam pytanie. Jeżeli w spisie do az katA w kolumnie 3 jest "abcdefg" to w spisie do ap ma być również "abcdefg" czy "abcdefghijklłmnoprst"?

marcia

Wg mnie tytuł teczki nie powinien się zmieniać, bo niby czemu? (pomijam przypadki, kiedy teczka jest źle zatytułowana itp) :)
"Życie jest zbyt krótkie, by było małe." B. Disraeli.

Szymon

a jaka data na spisie przekazywanych materiałów archiwalnych? (obok miejscowości.... ?) czy taka sama jak pisma przewodniego?

Czarny1986

Cytat: Szymon w Kwiecień 17, 2025,a jaka data na spisie przekazywanych materiałów archiwalnych? (obok miejscowości.... ?) czy taka sama jak pisma przewodniego?

taka sama lub trochę wcześniejsza. Ja zawsze robiłem z datą ostatniej edycji spisu (o ile była). Jednak chyba nie ma to aż takiego znaczenia.