Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

ekspertyza dokumentacji

Zaczęty przez wiola, Czerwiec 25, 2019,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wiola

Witam,
Mam pytanie dotyczące przeprowadzenia ekspertyzy. Czy do właściwego miejscowo Archiwum Państwowego należy najpierw wystosować prośbę o przeprowadzenie ekspertyzy dokumentacji czy od razu wysłać wniosek o wydanie zgody na brakowanie kat. BE i to archiwum w odpowiedzi stwierdzi, że taką ekspertyzę przeprowadzi? Czy ktoś ma doświadczenie jak dokładnie taka ekspertyza wygląda? Czy przedstawiciel Archiwum przyjeżdża do jednostki celem oceny dokumentacji?

Danuta J. Samek

Dzień dobry, najprościej jest zadzwonić do Oddziału Archiwum Państwowego, pod które podlegacie, i zapytać, jaką mają praktykę pracy. I dostosować się. Pozdrawiam
djs  :)
Pozdrawiam
Danuta J. Samek

Danutka

U mnie wygląda to w ten sposób że wysyłam wniosek o przeprowadzenie ekspertyzy z załączonym spisem dokumentacji. Archiwum wysyła mi odp., gdzie np. część pozycji ze spisu każą przekwalifikować na kat. A , a na resztę dają od razu zgodę na brakowanie.
Tylko raz (kiedy pierwszy raz składałam wniosek o ekspertyzę) przyjechała pani z archiwum i przeglądała dokumentację na miejscu. A później to już zawsze wystarczały im moje opisy zawartości teczek.
Być może jednak inne archiwa mają odmienny sposób załatwiania sprawy.

Dory

Cytat: Danutka w Czerwiec 26, 2019,
U mnie wygląda to w ten sposób że wysyłam wniosek o przeprowadzenie ekspertyzy z załączonym spisem dokumentacji. Archiwum wysyła mi odp., gdzie np. część pozycji ze spisu każą przekwalifikować na kat. A , a na resztę dają od razu zgodę na brakowanie.
Tylko raz (kiedy pierwszy raz składałam wniosek o ekspertyzę) przyjechała pani z archiwum i przeglądała dokumentację na miejscu. A później to już zawsze wystarczały im moje opisy zawartości teczek.
Być może jednak inne archiwa mają odmienny sposób załatwiania sprawy.
U mnie tak samo - pracuję w instytucie PAN.

Rovan

Ja po prostu sporządzam spis na brakowanie kat. BE i wraz z wnioskiem wysyłam do AP.
W odpowiedzi dostaję informację o planowanym terminie przeprowadzenia ekspertyzy.
W wyznaczonym dniu zjawia się pracownik AP i przegląda dokumenty.
Na koniec dostaję pisemna informację z AP ze wskazaniem, co mogę wybrakować a co mam przekwalifikować do kat. A.