czyli tak dokładnie nie wiadomo, ile jest wniosków
Niestety z tym jest taki problem, że na części wniosków brakuje znaku spraw. Dziś otrzymałem płytę DVD z zeskanowanymi wnioskami (chyba wszystkimi, 207), ale po pobieżnym sprawdzeniu mogę powiedzieć, ze kilku brakuje w wersji papierowej, a na płycie nie ma choćby jednego z wniosku z roku 2012. Przyjmuję, że na chwilę obecną jest ich 210-211.
Dziś dostałem także protokół z KM z Opola, w którym to podjęto kwestię scalania i trzeba teraz podjąć analizę, czy AP w Opolu powiela tam swoje stanowisko do wcześniejszych wniosków, czy są to może nowe pomysły na scalenie, a zatem będą i nowe wnioski.
Na 3 posiedzeniach były opiniowane wnioski, a na pozostałych co?
M.in. uzgadniali pewne wytyczne, którymi należy się kierować przy ich opiniowaniu czy też dokonywali przydziału wniosków do przedstawienia wniosku przez jednego z członków Zespołu. Niestety, z niektórych posiedzeń zachowały się tylko listy obecności, protokołów nadal szukamy.
Naczelny Dyrektor podjął 3 decyzje o scaleniu zespołów, ale tych zespołów nie scalono? Co to znaczy: że archiwa nie wykonały decyzji Naczelnego Dyrektora? Czy archiwa w ogóle te decyzje otrzymały?
Sprawdzę czy jest pieczątka wychodząca, ale myślę że tak. Zatem decyzje poszły, a co dalej? Myślę, że przy okazji kolejnej odpowiedzi na inny wniosek zawrze się te kilka zdań aby archiwum informowało każdorazowo o przebiegu procesu scalenia.