Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Zgłoszenie do Archiwum

Zaczęty przez krzysiek.bip, Sierpień 07, 2018,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiek.bip

Wiatm, jestem tu nowy, więc pozwolę sobie na kilka słów wyjaśnienia zanim zadam pytanie. Pracuję w budżetówce, "odziedziczyłem" składnicę zakładową w której od ponad 15 lat nic nie brakowano. Moje pytania to: czy muszę fakt istnienia składnicy zgłaszać do Archiwum Państwowego? czy żeby dokonać brakowania akt z kategorii "B" muszę uzyskać zgodę z AP? Z góry dziękuję za podpowiedzi jak się zabrać do posprzątania składnicy. 

muniekdm

Jeśli jest to budżetówka to najprawdopodobniej jesteście pod nadzorem AP. Trzeba zrobić brakowanie i spisy przesłać do AP, aby wyraziło zgodę na zniszczenie dokumentacji.
Najlepiej skontaktować się z właściwym AP. Nie wiem, czy nie będzie to czasem bardziej archiwum zakładowe, aniżeli składnica.  :)

krzysiek.bip

No własnie z tego co się orientuję nie jesteśmy, podsiadamy zbiory dokumentacji niearchiwalnej tylko B i Bc, nic nie niszczyliśmy do tej pory. Czy jest więc obowiązek zgłaszania do AP? czy dopiero w przypadku niszczenia?

muniekdm

Myślę, że lepiej zgłosić. Niech AP podejmie decyzję. A w oparciu o jakie przepisy określacie kategorię archiwalną? Nie ma żadnej kategorii A?

krzysiek.bip

Kategorie określone są w Instrukcji Kancelaryjnej jednostki nadrzędnej czyli wojewódzkiej my jesteśmy powiatówką. Wiesz jaki przepis określa konieczność zgłoszenia archiwum zakładowego do AP? nie chodzi o niszczenie tylko samo istnienie

Bolek

Nie ma takiej potrzeby. Chyba, że wynika to z waszych wewnętrznych przepisów.
Niestety brakując dokumentację niearchiwalną musisz uzyskać zgodę właściwego Archiwum Państwowego.
Ps. nacie uzgodnione z AP przepisy kancelaryjno-archiwalne?
prawy obrońca lewego słupka

krzysiek.bip

Jednostka nadrzędna uzgodniła z AP Instrukcję Kancelaryjną dla siebie i jednostek podrzędnych i to jest na 100% w tej Instrukcji jest rozdział o przekazywaniu spraw załatwionych do archiwum zakładowego i jednolity wykaz rzeczowy akt obowiązujący nas wszystkich, natomiast oddzielnej instrukcji do archiwum nie ma.
Reasumując w przypadku brakowania muszę wystąpić do AP?, dopóki tego nie czynię nie ma takiej potrzeby? 

krzysiek.bip

Hej, dajcie jakąś odpowiedź, bo nie wiem co czynić, dziękuję

trąbka

Najlepiej by było gdybyś po prostu zadzwonił do Archiwum Państwowego i się dowiedział. Udzielą Ci fachowych informacji i będziesz miał wszystko, dokładnie wytłumaczone.

Bolek

Jeśli nie macie instrukcji archiwalnej, to postaraj sie taką uzgodnić z archiwum państwowym. Brakując dokumentacje musisz wystąpić z wnioskiem do archiwum państwowego.
prawy obrońca lewego słupka