Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Sprawozdania statystyczne do GUS

Zaczęty przez niki0, Grudzień 12, 2017,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niki0

Witam.

Mam pytanie pod jaki symbol zarówno ze starej instrukcji tj. z 1999 r. dla gmin znowelizowany w 2003 r. oraz z instrukcji z 2011 r. zakwalifikować sprawozdania statystyczne sporządzane do GUS.

I drugie pytanie od któregoś roku te sprawozdania robi się elektronicznie w systemie GUS, i otrzymałam pytanie od pracownika czy w związku z tym oni muszą to generować z systemu i mieć wersję papierową.

bela

W JRWA z 2003 może 0221 "Statystyczne opracowania końcowe własne"? Z 2011 to zdaje się 0642 "Sprawozdawczość statystyczna".
Słyszałam kiedyś na szkoleniu, że powinno się drukować sprawozdania statystyczne, i że GUS bardzo szybko brakuje te otrzymane od jednostek.

stany

CytatSłyszałam kiedyś na szkoleniu, że powinno się drukować sprawozdania statystyczne
Też tak uważam, a jak to jest w waszych jednostkach- podzielcie się.

Bolek

Powinno się drukować egzemplarz i odkładać podpisany a.a. Chyba, że przechowywanie ich tylko w wersji elektronicznej regulują jakieś wasze przepisy wewnętrzne i odpowiednim systemie dedykowanym są one uwierzytelniane.
prawy obrońca lewego słupka