Pytanie o klasyfikację??

Zaczęty przez konsacz, Marzec 19, 2018,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konsacz

Dzień Dobry. Jakiego użyć symbolu z JRWA dla teczki, w której znajduję się Uchwała Rady Miasta w sprawie upoważnienia Dyrektora do załatwiania indywidualnych zadań z zakresu administracji publicznej dotyczących dodatku energetycznego. Czy użyć hasła "Uchwały Rady Miasta" i kat. B-25, czy "Upoważnienia Dyrektora do wykonywania zadań" i kat. B-5?

Rovan

Uchwała to uchwała, niezależnie od tematyki. Tak więc klasa dla uchwał.

stany

Rovan

Jednostka, w której pracuje konsacz ewidentnie nie wytwarza materiałów archiwalnych (skoro uchwały mają w ich JRWA kat. B-25).
Tak przy okazji - Rozumiem, ze jesteście jednostka podległą pod miasto? Uchwały Rady Miasta maja u was kat. B25? Zazwyczaj akty normatywne jednostek nadrzędnych maja kat. B10.

konsacz

W
Cytat: Rovan w Marzec 20, 2018,
Jednostka, w której pracuje konsacz ewidentnie nie wytwarza materiałów archiwalnych (skoro uchwały mają w ich JRWA kat. B-25).
Tak przy okazji - Rozumiem, ze jesteście jednostka podległą pod miasto? Uchwały Rady Miasta maja u was kat. B25? Zazwyczaj akty normatywne jednostek nadrzędnych maja kat. B10.

W naszym wykazie akt, który obowiązuję od 2012 r, akty normatywne jednostek nadrzędnych mają kat. B-25. Chciałem go mocno zaktualizować, ale kierownictwo naszej jednostki nie zgadza się na to na razie.

EwelinaP

Ja tam bym to wrzuciła do upoważnień...

paco1987

Aktualizuje kategorie archiwalną dokumentacji sprzed 2004. Mam problem jaka powinna być obecnie kategoria dla:

• Zezwolenia na zbycie gospodarstw-sklasyfikowane jako 72212 Zezwolenia na czasowe zajęcie terenu B-25
  • Przekazywanie gospodarstw rolnych na Skarb Państw- sklasyfikowane jako 7220 Przejmowanie gruntów, nieruchomości karb Państwa B-15
Ktoś pomoże?

EwelinaP

paco1987

Cytat: EwelinaP w Kwiecień 05, 2018,
jaka jednostka?
Urząd Gminy. Przepraszam, zapomniałem dodać.

EwelinaP

Ad. 1. Jakieś hasło z grupy 684 - Zarządzanie nieruchomościami, np. 6845? Nie jestem pewna.
Ad. 2. 6820 - Przejmowanie nieruchomości na rzecz Skarbu Państwa, kat. A.

paco1987

Cytat: EwelinaP w Kwiecień 05, 2018,
Ad. 1. Jakieś hasło z grupy 684 - Zarządzanie nieruchomościami, np. 6845? Nie jestem pewna.
Ad. 2. 6820 - Przejmowanie nieruchomości na rzecz Skarbu Państwa, kat. A.
Ad. 1 własnie zastanam się pomiędzy 6844 oddawanie nieruchomości w trwały zarząd i 6845 przekazywanie nieruchomości do korzystania, w tym dzierżawę lub najem. W obu przypadkach kategoria identyczna, która wymusza przeprowadzenie ekspertyzy, zatem zobaczymy co powiedzą pracownicy AP.
Ad.2. To było dość oczywiste... nie wiem czemu nie zauważyłem tej pozycji w JRWA.
A jaka kategoria w przypadku:
1. Przekazywanie gospodarstw rolnych następcom? Wcześniej 7220. Też coś z grupy 684?
2. Zezwolenia na zbycie gospodarstw, wcześniej 72246 B-15

paco1987

Ad.2 nie brać pod uwagę, odpowiedź była wcześniej.

paco1987

1. Przekazywanie gospodarstw rolnych następcom? Wcześniej 7220. Jak obecnie kategoria?
2. Przydział lokali, wcześniej było 8225/7145 ( nie wiem na podstawie, którego JRWA, nic mi nie pasuje). Jaka obecnie kat?
Bardzo proszę o pomoc.

Vilverin

Dzień dobry :) Bardzo miło mi debiutować na Państwa forum:)

Chciałbym zadać pytanie odnośnie JRWA. Z góry przepraszam, jeśli nie jest ono zbyt mądre.

Czy JRWA dla organów gminy z 2011 r. stosuje się również do Straży Miejskiej? Wszak jest to organ gminny. Z drugiej jednak strony porównuję dokumentację która spłynęła od SM z "urzędowym" JRWA i klasyfikowanie dokumentacji na jego podstawie wydaje mi się problematyczne.

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam.

Rovan

Straż Miejska jest z reguły odrębną samorządową jednostką organizacyjną (budżetową), taką samą jak np. OPS.
Podlega pod Urząd Miasta ale nie jest jego częścią.
Jako taka powinna posiadać komplet własnych normatywów kancelaryjno-archiwalnych (w tym JRWA) zatwierdzony przez właściwe terenowa AP.