Harmonogram Warsztatów podsumowujących wdrożenie systemu ZoSIA w archiwach...

Zaczęty przez Rafał Rufus Magryś, Listopad 27, 2017,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafał Rufus Magryś

Szanowni,

My tu gadu gadu a tu taka konferencja!

Harmonogram ?Warsztatów podsumowujących wdrożenie systemu ZoSIA w archiwach państwowych?

Cieszymy się bo można rzecz że to ifarowicze stworzyli ZoSiA!!! ;D
Rafał "Rufus" Magryś
...patience is a virtue...

Kajka

Dla archiwow pelne wdrozenie systemu ZoSIA oznacza poczatek nowej epoki. Szkoda tylko, ze informacji o tym niezwykle ważnym wydarzeniu., nie znajdziemy ani na stronie internetowej NAC ani na stronie NDAP ????

Anna Sobczak

Ja też zauważyłam, że archiwa jakoś nie przywiązują zbytniej wagi do promowania swoich osiągnięć. Szkoda, bo mają czym się chwalić i to nie tylko w skali kraju.
Pozdrawiam,
Anna Sobczak

Rafał Rufus Magryś

Szanowni i jeszcze parę fotek z wydarzenia.

Swój kawałek (ciasta) ZoSIA dedykuje wszystkim "hejterom" mimo których aktywnych działań ZoSIA powstała, jest rozwijana i coraz lepsza ;).
Rafał "Rufus" Magryś

Rafał Rufus Magryś

I jeszcze...
Stara i nowa ekipa ZoSIA
Większość z nich  to ifarowicze :)...
Rafał "Rufus" Magryś

Hanna Staszewska

To rzeczywiscie wielka rzecz dla archiwów: wreszcie mamy dane w jednym miejscu i możemy je prezentować jednolicie w jednym serwisie SWA :) :)
Dla mnie ta impreza to była również okazja do spotkania osób, które pracowały nad systemem :).
Uwaga, będzie refleksja 8):
Kiedy patrzę na moją drogę zawodową to wyraźnie widzę, że praca nad ZoSIA to był najwspanialszy, najciekawszy, najbardziej fascynujący okres w moim zawodowym życiu :)
Miałam okazję pracować ze swietnymi archiwistami i kolegami :)
Rafale, Macieju, Wojtku i wielu, wielu innych, dziękuję Wam :-*
Zrobilismy cos ważnego 8) 8)
Bądźmy dumni 8) 8)

I jeszcze jedna uwaga: oczywistą oczywistoscią dla mnie jest, że gdyby nie ogromna determinacja pierwszego dyrektora NAC, czyli Nikodema Bończy Tomaszewskiego, potem W. Woźniaka, no i przede wszystkim Rafała, mielibysmy teraz w archiwach bazę SEZAM wersja 10 i bazę IZA wersja 9.
Na szczęscie mamy ZoSIA 8) 8) Brawo Panowie :-*

Mamy okazję do swiętowania i dumy :)

PS1. Oczywiscie wiem doskonale, że system wymaga jeszcze dużo pracy, to jasne, i wiem że będzie rozwijany.

PS2. Oczywiscie wielkie brawa dla ekipy NAC za wdrożenia, to naprawdę duży sukces. Przede wszystkim brawa dla Justyny i Michała Kacy :)