Narodowe Archiwum Cyfrowe > ZoSIA

ZoSIA - błędy

<< < (3/7) > >>

Bolek:

--- Cytat: Michał Kaca w Marzec 21, 2018, ---
--- Cytat: Bolek w Marzec 13, 2018, ---ZOSiA przy imporcie prze tabele dla kartografii nie importuje całości. Prawdopodobnie plik uszkadza się podczas importu.

--- Koniec cytatu ---

Okazało się, że problem powodowało kilka wierszy, które miały wpisane "0" (zero) w kolumnie "skala_liczbowa". Jeśli wartość jest nieznana, najlepiej nic w tej kolumnie nie wpisywać.
Oczywiście jest to pewien błąd - ZoSIA powinna to podpowiedzieć.

--- Koniec cytatu ---

Dziś importowałem kartogarfię. ZOSiA nie podpowiada, że jest wpisane (0) w kolumnie skala liczbowa. Dobrze, że pamiętałem o wpisie w tym wątku. Pzdr.

kasabiann:
Czy ktoś miał dziś problem z importem CSV dla fotografii?
Plik poprawny, nie ma błędów po załadowaniu do ZoSIA, po naciśnięciu Importuj nie dzieje się nic. Ani jednostki nie zostają załadowane, ani też nie ma żadnego komunikatu o błędzie

Aleksander Korolewicz:
Czy Wy też macie problem z ZoSIĄ? Od zeszłej środy zaczęła mocno mulić, a od czwartku to się już w zasadzie nic robić nie da...  :(

Bolek:
Wszyscy robią sprawozdania, liczą i sprawdzają oraz uzupełniają ;D

Michał Kaca:
Wczoraj dostaliśmy szczegóły do zgłoszenia z ANK. Analizuje je IT.
Na początku stycznia problemy zgłaszało też AP w Warszawie.
W obydwu przypadkach nie jestem przekonany, że problemy są tylko po naszej stronie.

Faktem jest jednak, że obecnie ZoSIA jest dosyć obciążona masowym importem CSV przez kilka archiwów - to bez wątpienia może okresowo spowalniać działanie systemu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej