Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Dokumentacja techniczna - jak się za nią zabrać?

Zaczęty przez Mona, Czerwiec 08, 2017,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mona

W archiwum, w którym pracuję (Urząd Miasta), jest wiele dokumentacji technicznej- budowy kanalizacji, dróg, ulic, gazyfikacji miasta itp. Była archiwistka nic z tym nie robiła. Jej poprzednik zrobił spis całej  tej dokumentacji (na spisie do brakowania dok technicznej). Na kontroli  przyczepiono sie, że  dokumentacji nie nadano układu  wg lokalizacji , a potem wg obiektów. Wzięłam się za to i stworzyłam nowy, na właściwym formularzu, spis.  Jednak chciałabym wziąć się za uporządkowanie leżących tam dokumentów, bo jak zostały 20 lat temu rzucone na półkę tak do dziś leżą.  Co mam teraz z nimi zrobić ?  Włozyć do teczek ? W opisie wypisać informacje z metryczki, a co ze znakiem i kategorią ? W rozporządzenieu z 2015 r zał nr 3 podano przykładowy kkwalifikator  dokuemntacji, ale dla mnie to czarna magia.
pozdrawiam

Bolek

Ta kontrola to nie miała większych problemów? Pracownik zrobił spis z natury na nieprawidłowym spisie a ci przeczepili się, że akta na spisie nie są ułożone wg lokalizacji i wg obiektów.
prawy obrońca lewego słupka