Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Dokumentacja USC

Zaczęty przez bela, Czerwiec 27, 2017,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rovan

5344 - Obsługa dowodów osobistych

niki0

Cytat: Rovan w Styczeń 10, 2019,
5344 - Obsługa dowodów osobistych

dla dokumentacji od 2011 roku to jak najbardziej taki symbol z JRWA z 2011 r., ale dla dokumentacji do 2010 r. ? może być np. 5125 - INFORMACJE, ZAWIADOMIENIA, ZAŚWIADCZENIA Z ZAKRESU WYDAWANIA DOWODÓW OSOBISTYCH

Rovan

Sorry, nie zwróciłem uwagi na datę.
W JRWA z 1999 - 5120 "Rejestry wydanych i utraconych dowodów osobistych"

archiwumUM

Cytat: Rovan w Styczeń 11, 2019,
Sorry, nie zwróciłem uwagi na datę.
W JRWA z 1999 - 5120 "Rejestry wydanych i utraconych dowodów osobistych"
Czyli rozumiem, że jeśli pod tym hasłem umieścimy listy dowodów wysyłane kiedyś do urzędu wojewódzkiego, to będą przechowywane przez 50 lat (B50)?

Rovan

lukas_drill

witam,
odnowię niejako wątek, bowiem i u mnie pojawił się temat starych dowodów osobistych i KOM-ów.
Jak zatem opisywać się powinno te koperty dowodowe? koperty są stare, więc zapewne trzeba przepakować (lata do 1979 włącznie, zgodnie z JRWA z 2011r.). Zapewne ułożyć w środku i spaginować, inaczej archiwum nie przyjmie. Ale co w opisie koperty? Na tych starych są: numery dowodu, imię i nazwisko osoby, data założenia koperty i ew. data zgonu (nie zawsze). No i nie do końca jest to ułożone wg. numerów dowodów i jest w tym trochę bajzlu. Pewnie na każdej trzeba by było nadać datę zgonu, aby wiedzieć kiedy minie okres do ekspertyzy (lata 1980-2010)?
Te po 1980 można by ew. pozostawić w starych kopertach, bo nowe to będą straszne koszty ze względu na ilość (pewnie w tysiącach...).
Tak samo przypuszczam z KOM-ami...
Jedno w tym jest pocieszające: do AZ i tak musi trafić uporządkowane, opisane i przepakowane, więc jak tak prowadzili od lat, to muszą ją w USC wyprostować...
pozdrawiam

Bolek

Jak znajdę to podeślę Ci wytyczne.
Ps. Czy twoje AP nie ma jakiś wytycznych skoro będą je przejmować?
prawy obrońca lewego słupka

Bolek

Udało mi się odszukać na komputerze informacje na temat kart KOM i kopert dowodowych. Sprawy te były już kiedyś poruszane tutaj na forum.
W piśmie na temat kopert dowodowych należy zwrócić uwagę, że zostało ono stworzone w 2012 roku a 3 lata później wyszło nowe rozporządzenie więc np. zmieni się wzór spisu zdawczo-odbiorczego, itp.
prawy obrońca lewego słupka

lukas_drill

Super, dziękuję bardzo :)