Nic się nie rozjeżdża, tylko trzeba ustawić odpowiednio separatory, jak na obrazku.
Jutro sprawdzę, bo nie zabrałem do domu. Nie wiem czy lepszym rozwiązaniem nie byłby tabulator, średnik w polu tytuł też może się trafić.
Nic się nie rozjeżdża, tylko trzeba ustawić odpowiednio separatory, jak na obrazku.
Wracając do pytania, to technicznie jest możliwość pobrania całego archiwum w csv, ale nie w GUI.
Taką możliwość mają administratorzy, ale moim zdaniem generowanie takich zestawień na potrzeby archiwum, raz na tydzień odpada z oczywistych powodów. A do czego potrzebne?
Do "Empeu". Od 2007 roku korzystający przeglądają inwentarze przy pomocy komputera, tam też zamawiają akta, bez ręcznego wypełniania druczka NDAP-8. Cały obieg akt od zamówienia przez korzystającego do odłożenia na półkę przez magazyniera jest w systemie. Oparte na danych z Izy, odnotowanie przez opracowanie uwagi np."do konserwacji" powoduje, ze korzystający przy zamówieniu tej jednostki dostaje o tym komunikat i jednostki nie dostaje. Plus kilkadziesiąt innych funkcjonalności, o których długo by opowiadać. Wprowadzenie Zosi w obecnym kształcie oznacza cofnięcie nas o dekadę.
Pomijam, że magazynierzy przestaną się do mnie odzywać, ale korzystający ukrzyżują mnie na drzwiach pracowni.
Dlatego chciałbym raz w tygodniu pobrać "zmodyfikowane" przez pracowników (i nie tylko - nabytki do tej pory zrzucaliśmy do Izy z Akcesji) dane AP59 i wtłoczyć je do "empeu".