Internetowe Forum Archiwalne > Na temat iFAR

Czy jest tu jakiś moderator???

<< < (6/6)

Hanna Staszewska:

--- Cytat: "Rafał Rufus Magryś" ---Podforum archiwa zakładowe – ja zgodziłbym się z Jarkiem, że raczej należy utworzyć podforum “poradnia archiwalna” [...] Tymczasowo możemy zaś przyjąć inną formułę a więc utworzyć podforum bez moderatora w sensie konsultanta - sporo forów w ten sposób funkcjonuje i mają się całkiem nieźle.
--- Koniec cytatu ---

Dobry pomysł. Może czas na realizację...

Rafał Rufus Magryś:
Witam,

Myślę, że po długim weekendzie ( :DDDDDDD) sprawa zostanie już rozwiązana. I pytanie do Was drodzy forumowicze (chcę bowiem abyście aktywnie ucestniczyli w zmianach na forum) - czy sądzicie, iż po powstaniu podforum dla archiwistów zakładowych dobrze będzie przenieść pytania nie związane z metodyką archiwalną do nowego podforum czy pozostawić tak "jak jest" a nowe podforum zacząć "od nowa"?

Pozdrawiam serdecznie

P.S. A może przenieść takowe posty i pozostawić odnośniki na starym forum?

Maciej Zdunek:
Myślę, że najlepiej byłoby przenieść wszystkie pytania nie związane z metodyką na nowe podforum. Jesli miałoby ono pełnić rolę "poradni archiwalnej" to właśnie tam archiwiści zakładowi mogliby szukać odpowiedzi na swoje pytania, ale i przeszukiwać wątki już istniejące.
Podforum "metodyka" powinno służyć tylko do tematów ścisle metodycznych, jak np. dyskusja nad przepisami, ich interpretacją, etc. A także jako miejsce "testowania" i sondowania opinii archiwistów na tematy poruszane przez zespoły działające  nad nowelizacją przepisów i wskazówek. Bo najlepiej aby ta dyskusja odbywała się przez ich wydaniem, a nie po...

Jarek:
Gdyby Ci się bardzo chciało adminie, to mógłbyś zrobić generalne porządki w "Metodyce" - poprzenosić stamtąd wszystkie ewidentnie "archiwo-zakładowe" tematy, co więcej, część z nich może nawet poscalać (o ile to technicznie możliwe), bo się dublują (przekazywanie do AP, wykaz akt, brakowanie dok. medycznej). Ale samo ich przenisienie to tez juz będzie coś. Aha, chyba warto też to i owo przenieść z Silva rerum.
Postulat publikowania efektów prac CKM i zespołów naukowych oraz dyskutowania nad nimi na ifarze pojawiał się tu już kilkakrotnie - p. Klubiński przychylił się doń, ale wskazał jednoczesnie na istnienie trudności natury, hm, organizacyjnej. Sądzę jednak że trudności te są raczej wyimaginowane.
Na marginesie - nad projektami przepisów dot. dokumentacji elektronicznej można dyskutować na forum na epl.icm.edu.pl (choć czasem p. Schmidt dyskutował tam jedynie sam ze sobą, ale to też sztuka  :wink: ) - tam jak się okazuje nie było przeszkód organizacyjnych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej