Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Lasy Państwowe JRWA

Zaczęty przez pierożek, Sierpień 01, 2016,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pierożek

Witam.
Czy mógłbym liczyć na kilka rad dotyczących sklasyfikowania według jrwa lasów Państwowych.
Mam spora "stertę" dokumentów, która była pozostawiona sama sobie. Dodam ze dokumentacja w komórkach merytorycznych nie była prowadzona idealnie. Dodatkowa nie grzeszę ogromna wiedzą...

pierożek

Gdzie mogę zaklasyfikowac dyżury ppożarowe??
Oraz historie pracy rejestratora?

pomoże ktoś?

Jarek

A skąd pomysł że wszyscy znamy jrwa Lasów Państwowych?
Jarek Orszulak

pierożek

noo jest ogólnie dostepny. myslałem, że może kotś pracował juz na wykazie lasów państwowych

Jarek

Prowadzisz składnicę akt/ archiwum zakładowe w LP? Czemu przyjmujesz akta niezgodnie z obowiązującymi CIę przepisami? Jakie masz przygotowanie do prowadzenia archiwum? Z jakich lat pochodzą akta? Bo jeśli sprzed 2015 to trzeba do ich klasyfikowania stosować wcześniejszy jrwa. Jakie są Twoje propozycje klasyfikacji?
Jarek Orszulak

pierożek

nie przygotowanych dokumentów bym nie przyjął... jednak nikt nikogo sie nie pytał tylko przez kilka lat zrzucał je w jedno miejsce. wiem, że należy sklasyfikowac je według starego jrwa, przedłużając okres przechowywania jeśli tak rzecze nowy jzwa. Co do rejestratora to sastanawiam sie czy aby nie sklasyfikowac tego jako dowodó księgowych skor czesto jes do tego dopieta kopa asygnaty czy rejestr odebranego drewna.

grzegorz77

Historia pracy rejestratora - 882, znalazłem w starych spisach zdawczo-odbiorczych. Nie mam przy sobie wykazu akt z lat ubiegłych więc nie jestem pewny.

Dyżury przeciwpożarowe - 2511 wg nowego wykazu z 12 listopada 2014r. - tak nadali pracownicy wydziału.

pierożek

a według starego dyżury ppoż.
Wracając do rejestratora to czy moja wcześniejsza propozycja bedzie dobra?

882- to procesy technologiczne, organizacja pracy wgrupie Urzytkowanie lasu
każdą operacje z rejestratora tak klasyfikowali??

pierożek

mam jeszcze pytanie, mianowicie czy jesli sprawy zwiazane z należnościami otarły sie o sąd to klasyfikuje je do " windykacja należności" czy do " sprawy sadowo-administracyjne"??