Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Innowacja produktowa.

Zaczęty przez grzegorz77, Sierpień 17, 2016,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzegorz77

Witam,
Jakiś czas temu wymyśliłem, zaprojektowałem i zleciłem produkcję próbnych egzemplarzy teczek na dokumenty formatu A4 wykonanych z tektury bezkwasowej, ze skrzydełkami, wiązanych białą tasiemką. Bardzo podobnych do tradycyjnych teczek na materiały archiwalne oferowane na polskim rynku. Do teczki dorzuciłem klips archiwizacyjny, który pozwala na wpinanie i wypinanie dokumentów w dowolnym miejscu(jak w segregatorze), który jest włożony w klejony grzbiet teczki, oczywiście klejem bezkwasowym. Teczka ma za zadanie gromadzenie akt w kolejności zgodnej ze spisem spraw, pierwsza sprawa jest na górze teczki itd.. tak, aby pracownicy komórek organizacyjnych nie musieli przekładać akt kategorii A lub/i dokumentacji niearchiwalnej o wyższej kategorii(w zależności od zapisów IK obowiązującej w danej jednostce organizacyjnej) zgodnie ze spisem spraw, a w obrębie sprawy chronologicznie przed przekazaniem do AZ. Jeśli powstrzymają się przed stosowaniem plastikowych koszulek i metalowych zszywaczy powinni zaoszczędzić sporo czasu, poświęcanego do tej pory na porządkowanie akt w obrębie teczki aktowej. Plastikowy klips można łatwo usunąć z teczki i zastąpić go tasiemką. Reasumując: jedna teczka na akta od początku(zakładanie teczki aktowej na etapie pracy biurowej) do końca życia dokumentów lub przekazania do AP, która pozwala gromadzić dokumenty w odpowiedniej kolejności i korzystać z akt całkowicie bezproblemowo, jeszcze przed przekazaniem do AZ.  Parametry teczki spełniają zapisy Rozporządzenia MKiDN z dnia 20 października 2015r.

Jak z Waszego punktu widzenia oceniacie mój pomysł?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.