Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Deklaracje podatkowe

Zaczęty przez muniekdm, Lipiec 01, 2016,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

muniekdm

Takie mam pytanie dotyczące dokumentacji księgowej. Ostatnio księgowość przekazała mi sporo dokumentacji, m.in. teczki z deklaracjami podatkowymi. W ich w przypadku nie ma problemu. Problem jest z teczkami, które również zostały pod symbol i kategorię dla deklaracji, a tytuł na teczce jest "Dane do PIT 8-C". W sądzie rozlicza się wszystkich uczestników postępowania. Te teczki zawierają pisma, które są kierowane do różnych osób z prośbą o kontakt i podanie numeru konta i innych danych potrzebnych do rozliczenia. Jest to związane z podatkami, a le nie są to deklaracje. Oprócz tego dla mnie ta dokumentacja tworzy sprawę. Co z tym zrobić? Poszukać hasła, np. korespondencja w sprawach... (u nas nic innego nie pasuje  :) )  Czy zostawić jak jest?

metricisRegninotarii

muniekdm - o ile same deklaracje nie mają jakiegoś dziwnego, absurdalnie długiego okresu przechowywania wynikającego z przypisanego im symbolu to ja bym nie tykał - tak narastało niechaj tak schodzi do AZ

muniekdm

Coś chyba dyskusja nie w tę stronę poszła :) Chodzi mi tylko o to, czy przyjąć teczki zakwalifikowane pod symbolem dla deklaracji podatkowych, w których nie ma deklaracji. Jest korespondencja związana z rozliczaniem podatku.

Jarek

Wydzielam dyskusję do osobnego wątku, łatwiej będzie to ogarnąć.
Jarek Orszulak