Aktualności:

21 Rocznica IFAR - króciutka refleksja rocznicowa... --> http://www.ifar.pl/index.php/topic,5040.0.html

Menu główne

EZD- rejestracja pism

Zaczęty przez marcin80, Czerwiec 11, 2020,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcin80

Witam serdecznie,
szukam odpowiedzi na pytanie- czy istnieje możliwość zarejestrowania (powiązania) jednocześnie kilku otrzymanych pism (koszulek) w jednej sprawie?
Z informacji, które posiadam wynika, że nie. Każde nowe pismo otrzymane w ezd należy rejestrować osobno. Ciekawi mnie, czy ktoś z forumowiczów szukał lub może znalazł jakieś rozwiązanie tego problemu.
Temat interesuje mnie, ponieważ w sytuacji, gdy gdy do zarejestrowania w jednej sprawie otrzymuje się jednocześnie kilkadziesiąt kilkadziesiąt pism dziennie ich rejestracja w systemie zajmuje strasznie dużo czasu. :)
Będę wdzięczny za wszystkie pomysły sugestie oraz, w szczególności, rozwiązania.

Jarek

O jaką rejestrację ci chodzi? Rejestrację nowych spraw czy rejestrację przesyłek wpływających?
Jarek Orszulak

marcin80

Chodzi mi o sytuację, gdy pisma wpływajace,
zarejestrowane wcześniej w kancelarii i zadekretowane na pracownika merytorycznego, znajdują się w ezd już u tegoż pracownika jako nowe a ten musi dołączyć je do istniejących już w ezd spraw. Chodzi o ten moment.

Rovan

Jak rozumiem pytasz o możliwość hurtowego wiązania zadekretowanych pism z konkretną sprawą?

marcin80

Tak, właśnie o to mi chodzi.

Bolek

W EZD PUW można to zrobić przez przycisk Powiąż i wybraniu z listy sprawy z którą dane pismo chcemy powiązać. Potem mamy Koszulkę w koszulce.
prawy obrońca lewego słupka

Pancerny

Cytat: marcin80 w Czerwiec 12, 2020,
Tak, właśnie o to mi chodzi.

Pytanie jaki program do elektronicznego zarządzania dokumentacją używacie w swojej jednostce  ;)

Marcin Buczek

Ale Hurtu w EZD PUW nie zrobisz tylko po jednej koszulce na raz

Kajka

Cytat: Bolek w Czerwiec 13, 2020,
W EZD PUW można to zrobić przez przycisk Powiąż i wybraniu z listy sprawy z którą dane pismo chcemy powiązać. Potem mamy Koszulkę w koszulce.
Chyba raczej mowa o dołączeniu pisma do akt sprawy? "Koszulka" to koncept PUW i nie ma takiego określenia w żadnych przepisach prawa, więc może precyzyjniej było by używać określeń bardziej archiwalnych.

marcin80

Z tego co widzę, ratunku nie ma. Funkcji rejestrowania hurtowego pism w sprawie w EZD PUW nie wynaleziono lub wiedza na ten temat jest tajna :-