Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

inwestycje!

Zaczęty przez kalon, Lipiec 01, 2014,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

homo novus

Niestety - przyzwyczajenie drugą naturą człowieka :( ,  piękne przepisy , zalecenia zostają na papierze, a szara rzeczywistość skrzeczy. Weź przekonaj panią,że listy płac w segregatorze nie są prawidłowo uporządkowane, skoro wszystko jest ładnie ułożone ;D 

Berserc

Gorzej jest jeśli nie można przekonać, a Panie same nie mogą niczego znaleźć! Rozmowa - Archiwista: skoro stary system się nie sprawdza, to może warto spróbować czegoś nowego? F-K: po co?? A: żeby łatwiej odszukać potrzebne dokumenty? F-K: ale zawsze tak było.... A: no ale same Panie widzą, że nie działa i szukanie przypomina grzebanie w stogu siana. F-K: ale to tyle pracy jest, A: wcale nie, wystarczy tylko konsekwentnie realizować zalecenia, ja chętnie pomogę, wytłumaczę, pokażę.... F-K: czyli pan to weźmie od nas i zrobi?? A: Nie, tego nie mogę zrobić, muszą Panie konsekwentnie, codziennie realizować zalecenia, a nie liczyć, że ktoś to zrobi na koniec roku..., F-K: ale po co?? i tutaj archiwista zacisnął pięści i wyszedł ;)
A inne działy dają radę.... rozmawiałem z koleżanką, która też jest księgową skąd się to bierze ale niczego nie udało się wyjaśnić (akurat koleżanka ma dokumentację w najlepszym porządku).
Ale co tam! Urlop już widać ;)

kalon

Ja mam w podatkach taka sytuację, kierownik pisze tak:
nr z jrzwa 3100, 3120, 3221, 3222
tytuł:  Osoby Prawne - deklaracja na podatki: rolny, od nieruchomości i leśny B10
Masakra !

A teraz mam pytanie, umowy z bankiem? gdzie to dać? pytają mnie do jakiej teczki ??? ::), Patrzę i patrzę i nie widzę! ??? ::)
Czy to będzie to:
032 zawieranie umów w zakresie realizacji zadań gminy i monitorowanie ich wykonania kat. A
/gmina wiejska/