Internetowe Forum Archiwalne > Udostępnianie
Udostepnienie synowi dokumentacji ojca
regalus01:
Witam serdecznie,
borykam się z następującym problemem dotyczącym udostępniania: w moim archiwum znajduje się spora grupa dokumentacji osobowo płacowej odziedziczonej po poprzedniku prawnym. Niedawno zwrócił się do nas pan, który prosi o udostępnienie akt osobowych oraz kartotek swojego nieżyjącego już ojca. Argumentuje to tym, ze jego ojciec był represjonowany politycznie i powyższe akt są mu potrzebne do prowadzonego postępowania sądowego. Nie za bardzo wiem, czy możemy się zgodzić na udostępnienie tej dokumentacji. Proszę o radę, jak postąpić.
regalus01:
Prawidłowy tytuł wątku to: "Udostępnienie synowi dokumentacji ojca"
sirsilis:
a jaka to instytucja/firma że macie wątpliwości ???
regalus01:
Państwowa jednostka organizacyjna. Prosiłbym jednak o odpowiedź, a nie o odpowiadanie pytaniem na pytanie. Jeśli masz Sirlisie opracowaną jednoznaczną ścieżkę postępowania, a przy tym nie masz żadnych wątpliwości, to proszę o informację.
sirsilis:
nie mam opracowaną ścieżkę postępowania, to nie moja działka wg mnie dokumenty są dla ludzi więc czemu nie dać wglądu/dać wypisy tychże akt. Pytałem się o nazwe/typ instytucji ponieważ sądzę że dla kogoś bardziej kompetentnego niż ja pomoże to przy odpowiedzi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej