Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Sekretariat - dzienniki korespondencji

Zaczęty przez to/die/for, Lipiec 25, 2013,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

to/die/for

jak w temacie - co zrobić z dziennikami korespondencji. To po prostu zeszyt formatu A4 z rejestrowaną korespondencją przychodzącą. Zostało to zdane do archiwum ale w jrwa, nie ma takiej pozycji. A przynajmniej nie udało mi się, ani osobie która to zdawała, niczego na ten temat znaleźć 

MarcinP

To dziwne, że nie udało się znaleźć... zwykle hasłem są: Rejestry kancelaryjne, rzeczowe.  W moim jrwa hasłem jest Urządzenia do rejestracji i monitorowania obiegu przesyłek i pism, kat. B5.

muniekdm

No właśnie powinno być w każdym RWA. U mnie to występuje pod hasłem dzienniki spraw, korespondencji, spisy spraw, rejestry i ma kat. B-50.

MarcinP

Czyli hasło jest... ale ktoś miał poczucie humoru, jak ustanawiał taką kategorię...

to/die/for

już znalazłem "Środki ewidencji i kontroli obiegu dokumentów" B5 a w uwagach jest wyszczególnienie - dzienniki korespondencji. Wcześniej nie znalazłem bo miałem do dyspozycji tylko wydrukowany wykaz akt. Czyli bez funkcji edycja-> znajdź ;D
w dodatku zasugerowałem się tym, że osoba która to zdawała i osoba odpowiedzialna za archiwum także nie wiedziały pod co podpiąć dzienniki.

muniekdm

MarcinieP u nas w sądach zawsze taka kategoria była na dzienniki korespondencji, w których referent rejestrował wszystkie pisma wpływające do danej komórki organizacyjnej. Dzisiaj mamy spisy spraw, które zgodnie z przepisami przez 15 lat powinny być przechowywane w ko, a potem przekazane do az. A jaką kategorię mają spisy spraw np. w urzędach gminy?

Rovan

Spis spraw jako środek ewidencji dołączony bezpośrednio do akt spraw w teczce rzeczowej jest przechowywany tak długo jak dokumentacja, której dotyczy.