Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Listy płac przekazanie do AZ

Zaczęty przez bolekk, Kwiecień 20, 2012,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bolekk

Witam,
referat księgowości chce przekazać do AZ listy płac od 2008 r. do 2010r.  Zapakowali wszystkie listy z jednego roku do jednej teczki . Na spisie z-o wykazali 3 pozycje. ( rok 2008 , 2009, 2010 )
W poszczególnych teczkach za dany rok znajdują  się listy z 12 m-cy. /brak spisu spraw - więc poprosiłem aby je utworzyli/
W każdym miesiącu były naliczane listy płac: dla administracji , dla obsługi , prace interwencyjne , prace zlecenia , i wiele innych.
I tu mam pytanie czy nie powinno być w poszczególnych teczkach za dany rok spisu spraw z kolejnymi m-c czyli 12 pozycji a dodatkowo w ramach danego miesiąca jeszcze jakiś wykaz poszczególnych list płac np. administracja, obsługa, itd..?
Nigdy jeszcze nie przyjmowałem list płac do  AZ a na tym co w archiwum jest nie za bardzo mogę się wzorować. Proszę o informację jak listy płac są przyjmowane w innych AZ, jak są rozpisywane.

pozdrawiam
Bolekk

Rovan

Listy płac to dokumentacja nietworząca akt spraw, a co za tym idzie nie tworzy się dla nich spisów spraw.
Jedna jednostka (teczka, pudło archiwalne) powinna zawierać listy za jeden rok kalendsrzowy podzielone na miesiące a w ramach miesięcy na poszczególne grupy, np:
Listy za styczeń 2008:
- administracja
- obsługa
- prace interwencyjne
- prace zlecone

Listy za luty 2008:
- administracja
- obsługa
- prace interwencyjne
- prace zlecone

itd.

Tak to przynajmniej wygląda u mnie.

szycha

A ja ostatnio wycofałem część list płac do poprawki bo naszpikowane były zszywkami. Dobrze, że tego nie przyjąłem bo sam bym musiałem sobie z tym poradzić 8)

bolekk

Dziękuję Rovan za informację,
to i ja tak będę przyjmował listy płac do AZ. 

Pozdrawiam,

stany

Witam

Wracając do tematu - czy w danym miesiącu układacie dokumentację chronologicznie , czy przyjmujecie tak jak była prowadzona, czyli najmłodszy dokument na górze ?

Rovan

Przyjmuję tylko ułozone chronologicznie - narastająco (od najstarszego do najnowszego dokumentu)
Ogólnie przy aktach kat B-5 czy B-10 godzę się na chronologię odwróconą (o ile zachowany jest porządek), ale przy aktach kat. B-50 nie ma taryfy ulgowej :)