Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Brakowanie akt - członkowie zarządu

Zaczęty przez nibeusz, Styczeń 25, 2012,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nibeusz

W firmie, w której pracuję jest 3. członków zarządu (w tym prezes). Do tego wszystkie dokumenty (kat. A) z posiedzeń i komisji, w których uczestniczy zarząd zbiera się w sekretariacie. Jak widać, informacje zbierane są aż w 4. miejscach, przez co papierów jest, mówiąc kolokwialnie, od groma. Moje pytanie brzmi: czy pomimo tego, że zarówno członkowie zarządu, jak i sekretariat mają przypisaną kat. A mogę przystąpić do brakowania 3. z 4. grup dokumentów?

stany

Nie bardzo wiadomo o co chodzi ? - dokumentację może niszczyć Archiwum Zakładowe  , ale nie kat. A

Rovan

Jeśli dobrze zrozumiałem, Nibeuszowi chodzi o to, że dokumentacja z posiedzeń i komisji wytwarzana jest w 4 egzemplarzach (po jednym dla każdego członka zarządu + jeden do sekretariatu).
W takim wypadku sprawa jest prosta - do kat. A kwalifikujemy jedynie oryginał/egz. przechowywany w komórce merytorycznej (w przypadku kierownictwa firmy/instytucji zazwyczaj stanowi ją sekretariat prezesa czy dyrektora). Kolejne egzemplarze do kat. BC.