Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Jaka klasa rzeczowa? - zbiorcze zestawienia informacji

Zaczęty przez stany, Październik 03, 2011,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stany

Witam
Pytanie dot. kwalifikacji i klasyfikacji akt w Starostwie: do jakiego nr teczki klasyfikujecie dokumentację z 2010r. i poprzednich lat, a chodzi o półroczne "Zbiorcze zestawienia informacji o zakresie korzystania ze środowiska oraz wysokości należnych opłat''.
Pozdrawiam

EwelinaP

Może 765, Ustalanie i wpływy z opłat z tytułu gospodarczego korzystania ze środowiska? Albo po prostu podciągnąć to pod sprawozdania...

stany

Dzięki Ewelino za podpowiedz

Właśnie przekazują mi do AZ jako 765 ,ale nie bardzo  pasuje mi ten numer ,myślę właśnie o sprawozdawczości i to w kat. A ,dlatego, że nie ma rocznych wykazów ,to wtedy cząstkowe /półroczne/ powinny być kat A, dlatego chciałem zasięgnąć opinii od koleżanek i kolegów ze Starostw.Myślę,że jeszcze będzie odzew w tej sprawie.

Pozdrawiam

Jarek

Uwaga w zasadzie na marginesie dyskusji - nie ma prawa mieć miejsce coś takiego jak klasyfikowanie dokumentacji z ubiegłych lat do pozycji z nowego jrwa. Owszem, szukamy w starym i nowym wykazie takich samych klas rzeczowych, ale tylko po to by porównać kategorie archiwalne i ewentualnie przekwalifikować starą dokumentację (podwyższyć kategorię archiwalną) - z zachowaniem starego symbolu klasyfikacyjnego.

pozdrawiam
Jarek Orszulak

stany

Wyjaśniam,iż chodzi mi o klasyfikację dokumentacji wytworzonej przed 2011r i oczywiście klasyfikowanie tylko wg. starego RWA. Moją wątpliwością jest niewłaściwe zaklasyfikowanie i zakwalifikowanie wcześniej wymienionych akt wytworzonych  przez komórkę organizacyjną.

Pozdrawiam