Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Przepisy kancelaryjno-archiwalne dla instytucji kultury

Zaczęty przez Monika2907, Lipiec 25, 2011,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monika2907

Witam,
Szukam Instrukcji Kancelaryjnej i Rzeczowy Wykaz Akt dotyczącej instytucji kultury wydanej przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Nie znam dokładnej daty wydania, chyba koło roku 2000. Gdzie mogę znaleźć ten dokument? Pomocne będą również inne akty prawne dotyczące archiwów i instytucjach kultury głównie w muzeum.

Pozdrawiam,

Jarek

Szukałem takich przepisów, także w dziennikach urzędowych, ale nie znalazłem. Czy tu nie chodzi czasem jednak o rozporządzenie Ministra Kultury z dnia 16 września 2002 r., w sprawie postępowania z dokumentacją, zasad jej klasyfikowania i kwalifikowania oraz zasad i trybu przekazywania materiałów archiwalnych do archiwów państwowych (Dz.U.02.167.1375)?
Jarek Orszulak

Monika2907

Właśnie sama nie wiem, bo też przeszukałam wszystkie możliwe źródła i nic takiego nie znalazłam, więc musiałam dostać błędne informacje co do tego dokumentu.
Dziękuję za pomoc.

Monika2907

Witam,
Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć Zarządzenie nr 131 Ministra Kultury i Sztuki z dnia 15 lipca 1955 r. w sprawie składnicy akt w resorcie Kultury i Sztuki?
Będę wdzięczna za link.

Jarek

Jarek Orszulak