Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Rzeczowy wykaz akt w uczelni wyższej z systemem dziennikowym

Zaczęty przez krzysiekp, Maj 16, 2011,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiekp

Witam
Uczelnia w której pracuję przechodzi gruntowne zmiany w kierunku kształcenia cywilnego(wcześniej typowy MON) i dlatego muszę dostosować RWA do nowych dokumentów i w związku z tym mam klilka pytań. Czy w dziennikowym systemie kancelaryjnym może funkcjonować JRWA, bo taki wymusza obieg dokumentacji związanej z realizacja funduszy unijnych czy wyłącznie RWA ? Często spotykam w dokumentacji planistycznej w rubryce uwagi stwierdzenie, że w przypadku braku sprawozdań rocznych do m.a. zaliczamy półroczne, kwartalne itp. Jak to  funcjonuje praktycznie? Jeżeli u mnie roczne mają smbol 5/1 pozostałe 5/6 - Bc i np. kancelaria oddaja mi 5/6 ale stwierdzam brak odpowiednich sprawozdań rocznych to ta teczka 5/6 będzie jak A?

Jarek

CytatCzy w dziennikowym systemie kancelaryjnym może funkcjonować JRWA, bo taki wymusza obieg dokumentacji związanej z realizacja funduszy unijnych czy wyłącznie RWA ?
Przyznam że nie rozumiem pytania.

CytatJak to  funcjonuje praktycznie? Jeżeli u mnie roczne mają smbol 5/1 pozostałe 5/6 - Bc i np. kancelaria oddaja mi 5/6 ale stwierdzam brak odpowiednich sprawozdań rocznych to ta teczka 5/6 będzie jak A?
Taka jest idea takich zapisów w jrwa. Natomiast zdaje się tutaj problemem jest po prostu to, że komórka nie oddała wszystkich akt do archiwum.
Jarek Orszulak