Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Paragon trzymaj w lodówca

Zaczęty przez Jarek, Październik 22, 2010,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jarek

Jarek Orszulak

eva

Nie tylko paragony... fax jest też krótko żywotny, blaknie po niespełna pół roku i jedynym wyjściem jest skserowanie. ;)

Wojciech Woźniak

A może zdigitalizować po prostu :)

w
Sometimes you eat the bear
and sometimes the bear eats you

luke

Pisałem już kiedyś o tym, ale się powtórzę. Centrale dużych sieci handlowych skanują swoją dokumentację finansową i księgową, ale czy paragony też, sam nie wiem. Faktury na pewno.
Swoją drogą digitalizacja paragonu brzmi trochę obco.
... na razie  ;D

Grzegorz Gałęzowski

Słyszałem że można mocno podgrzać taki paragon i pojawi się wydruk. Sprawdzę osobiście czy to działa.

Grzegorz Gałęzowski

Dzisiaj przeprowadziłem eksperyment z paragonem z 2008 roku, który był kompletnie nieczytelny. Podgrzanie paragonu lekko nagrzanym żelazkiem spowodowało efekt jak na załączonych zdjęciach. Czyli jednak metoda się sprawdza.

Część danych usunąłem z drugiego zdjęcia, by nie było reklamy :)

adamw

Cytat: Grzegorz Gałęzowski w Czerwiec 23, 2011,
Dzisiaj przeprowadziłem eksperyment z paragonem z 2008 roku, który był kompletnie nieczytelny. Podgrzanie paragonu lekko nagrzanym żelazkiem spowodowało efekt jak na załączonych zdjęciach. Czyli jednak metoda się sprawdza.

Część danych usunąłem z drugiego zdjęcia, by nie było reklamy :)

Ale czy taki paragon nadal jest ważny? Czy kontrola skarbowa go uzna ew. czy mogę się z nim udać do sklepu np. w celu reklamacji?