Aktualności:

21 Rocznica IFAR - króciutka refleksja rocznicowa... --> http://www.ifar.pl/index.php/topic,5040.0.html

Menu główne

dwa takie same nr pism

Zaczęty przez Początkująca, Marzec 08, 2011,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Początkująca

Witam
Czy dwa różne pisma mogą mieć taki sam nr sprawy?
Wyjaśnię może o co chodzi. Mąż dostał karę nagany od której się odwołał, pracodawca sprzeciw odrzucił i sprawa jest w sądzie. Mąż dostał właśnie papiery z sądu i tam zwróciliśmy uwagę, że dwa pisma mają taki sam nr sprawy, jedno pismo to wezwanie do złożenia wyjaśnień z dnia 26.11.2010 skierowane do mojego męża a drugie to sprawozdanie z postępowania wyjaśniającego skierowane do pracodawcy z dnia 30.11.2010.Oba pisma wytworzyła komórka kontrolująca.
Przepraszam, że zwracam się do was ale nie mam pojęcia kogo zapytać a to forum wydaje się najodpowiedniejsze.
Proszę o szybką odpowiedź bo sprawa na dniach będzie rozpatrywana w sądzie.
Pozdrawiam

Jarek

W bezdziennikowym systemie kancelaryjnym mogą.
Jarek Orszulak

Początkująca

Nie wiem jaki mają system kancelaryjny, wiem, że każde pismo które tworzą wpisują w spis spraw i wg tego nadają nr sprawy. W spisie wpisują pismo do mojego męża z danym nr np XX/ symbol z wykazu akt/nr sprawy/ rok i taki sam nr w tym samym spisie ma pismo skierowane do pracodawcy w sprawie mojego męża

Jarek

W systemie bezdziennikowym stosuje się właśnie wykaz akt. Sprawę w spisie spraw rejestruje się na podstawie pierwszego pisma (wpływającego lub własnego). Kolejnych pism dotyczących tej sprawy nie wpisuje się już do papierowego spisu spraw - bo to spis spraw a nie pism (choć widziałem formularze umożliwiające dopisywanie przy sprawach pism załatwiających).
Sprawa może składać się z jednego lub więcej pism, wszystkie pisma dotyczące jednej sprawy oznacza się znakiem tej sprawy tworzonym w taki sposób jak opisujesz.
Jarek Orszulak

betinka

Oczywiście że jeden nr sprawy bo jest to jedna sprawa "kara nagany"

Początkująca

Dziękuję bardzo za odpowiedź:)