Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Ile zarabiają archiwiści???

Zaczęty przez Dominika, Lipiec 05, 2005,

Poprzedni wątek - Następny wątek

kołatek

Monety już są bite, wjazd na wzór Ossolińskiego do Rzymu chyba szykują ... ale problem z dworem JKM. Elita władzy nie skora do rotacji, więc Pani Marylo pozostaje mieć tylko nadzieję ... że to juz niebawem (cokolwiek to słowo znaczy).

Maryla

kołatek

Pani Marylo!
Nominacja była wczoraj, ale brzęczące monety nie sypały się z rąk nowego ... nam panującego. O tempora! O mores! ... Chyba, że dopiero będą...

Tomek

Nie muszą brzęczeć. Szelest też jest miły dla ucha.

Maryla

Cytat: "Tomek"Nie muszą brzęczeć. Szelest też jest miły dla ucha.
A gdzie, gdzie szeleści?  :shock:  Ani brzęku, ani szelestu, ani SMS-a z banku.... :lol:

Maryla

Cytat: "kołatek"Pani Marylo!
Nominacja była wczoraj, ale brzęczące monety nie sypały się z rąk nowego ... nam panującego. O tempora! O mores! ... Chyba, że dopiero będą...
Z pustego to nawet najświeższy nie nasypie, hihihi....

kołatek

Jakoś nie słyszałem żeby w Warszawie, zwłaszcza w NDAP, kiedykolwiek czegoś brakowało. Pani Marylo! Nadzieja znika ostatnia... nawet po najświeższym.............................................................poście

Ola Obuchowicz-Sawicz

jeśli mam być szczera to po przeczytaniu całego wątku odechciało mi się próbować zdobyć pracę w AP :shock: te kwoty to coś strasznego. Jestem po studiach i świeżo po poszukiwaniach pracy, nie tylko jako archiwista, ale też jako sekretarka czy asystentka i stwierdzam, że proponowane zarobki byłydużo wyższe od tych w archiwach państwowych...

Ola Obuchowicz-Sawicz

jeśli mam być szczera to po przeczytaniu całego wątku odechciało mi się próbować zdobyć pracę w AP :shock: te kwoty to coś strasznego. Jestem po studiach i świeżo po poszukiwaniach pracy, nie tylko jako archiwista, ale też jako sekretarka czy asystentka i stwierdzam, że proponowane zarobki byłydużo wyższe od tych w archiwach państwowych...

Maryla

Hm, coś mi się zdaje, że pomyliła Pani archiwa państwowe z młodszą, piękniejszą, bardziej medialną oraz oczywiście bogatszą kuzynką  :D  :D

Ola Obuchowicz-Sawicz

na to wygląda :D pracuję na pół etatu jako archiwistka w instytucie PANowskim a zarabiam nieznacznie mniej od podawanych tu kwot...

registrar

Jeżeli szkuasz pracy w AP to z czystą życzliwością odradzam. Niektórzy archiwiści zakładowi zarabiają dużo więcej od archiwistów państwowych. Przykładem mogą tu być archiwiści instytucji wymiaru sprawiedliwości (sądy, prokuratury). Jeszcze troszkę a wszyscy archiwiści zaczną uciekać albo do IPN albo do archiwów zakładowych lub też do prac niezwiązanych z zawodem. Przykład: archiwista w średnim archiwum zarabia 1000 zł (netto) i jaka odpowidzialność pracy, podczas gdy pracownik sklepu osiedlowego dostaje np. 900 zł (netto). Zadaję sobie często pytanie po co te studia? Jak mam teraz utrzymać rodzinę i zapewnić dzieciom wykształcenie?
akie życie, taka radość!

kołatek

W końcu ktoś nie owija w bawelne.... Ktos juz odradzal prace w AP, ja nie bede doradzał bo koń jaki jest kazdy widzi.

kocibrzuch

Ja nie mogę specjalnie narzekać - 10 lat pracy, większe archiwum i, co tu najistotniejsze, dodatek dla urzędnika. Do tego jadę na wspomaganiu rodzicielskim, a właściwie teraz dziadkowym (żona na wychowawczym) - ale to rzecz inna. Cieszę się, że nie muszę płacić za małe mieszkanko w Krakowie 1000 zł + płatności.
Bez dodatku bym narzekał...

kołatek

Nie każdy jest urzędnikiem państwowym (zreszta żeby zostac urzędnikiem trzeba najpierw przez circa dwa lata pracować w archiwum, wejśc do korpusu słuzby cywilnej po egzaminie NB, a potem trzeba zdac drugi egzamin na urzędnika). Wtedy mozna mówic o 500,00 złotych wiekszej pensji. Ale na poczatku to rzeczywiście kwota mizerna, zwlaszcza dla kogos po studiach. W archiwach staz nie jest wazny, dodatkow pienieznych jak na lekarstwo. Nie dziwie sie mlodej Pani której odradza sie pracy w archiwach. Ponadto nie każdy mieszka u rodzicow i ma becikowe przy przyjecieu do pracy...