Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Kategoria archiwalna księgi kondolencyjnej?

Zaczęty przez balonik19821, Grudzień 07, 2010,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

balonik19821

Wie ktoś może jaką kategorię archiwalną ma księga kondolencyjna?

balonik19821

Wie ktoś może jaką kategorię archiwalną ma księga kondolencyjna?

luke

Witam,
podstawy nie znalazłem (może za mało szukałem :)), ale dla mnie księgi kondolencyjne np. związane z uroczystościami żałobnymi po katastrofie smoleńskiej zakwalifikowałbym do kat. A, zresztą nie tylko te. Naprawdę warto zachowywać takie materiały; zresztą podstawą może być wyczucie archiwisty  ;)

luke

Tym bardziej, że miałem możliwość przeglądania ksiąg kondolencyjnych z Pałacu Prezydenckiego i to naprawdę jest ważne źródło historyczne.

luke

Scaliłem dwa wątki o tej samej tematyce. Przypominam, że nie zaczynamy nowego wątku od pytania, które pojawiło się wcześniej w innym.

balonik19821

Cytat: luke w Grudzień 07, 2010,
Witam,
podstawy nie znalazłem (może za mało szukałem :)), ale dla mnie księgi kondolencyjne np. związane z uroczystościami żałobnymi po katastrofie smoleńskiej zakwalifikowałbym do kat. A, zresztą nie tylko te. Naprawdę warto zachowywać takie materiały; zresztą podstawą może być wyczucie archiwisty  ;)

wahałem się między kat B50 a kat A,ale rzeczywiście powinno się je zaliczać do kat A...dziękuję za podpowiedź,pozdrawiam.

Arecki

Mi też się wydaje ze to powinna być kategoria A

marcia

Ja również uważam, że powinna to być kategoria A.
"Życie jest zbyt krótkie, by było małe." B. Disraeli.