Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Kategoria archiwalna - stare kategorie

Zaczęty przez krzysiekp, Marzec 04, 2010,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiekp

witam
ostatnio trafiały do mnie stare dokumenty na których znajdują się nieaktualne symbole klasyfikacyjne i kwalifikacyjne. Czy mogę dopasować kategorie do obowiązującego RWA a ewentualnie pozostawić nr teczki bez zmian aby były zgodne z numerami z jakimi je zarejestrowano w dzienniku korespondencji? Dodam, że chodzi o zmianę kat A na B10 oraz B15 na B5

Jarek

Trochę niejasno to przedstawiłeś. Na pewno nie wolno Ci zmienić kategorii dokumentacji z A na B bez zgody AP.
Jarek Orszulak

krzysiekp

witam
Jestem na etapie przeglądu dok. niearchiwalnej pod kątem jej wybrakowania i zastanawiam sie czy kategorie nadane w przeszłości są "sztywne" tzn , że jak teczka została zakwalifikowana do B15 i z taką została przyjęta na ewidencję archiwum  a obecnie teczkom z tym hasłem nadaje się B5 to czy musi upłynąć do końca ten 15 letni okres czy też brać pod uwagę obowiązujący obecnie RWA i je wydzielić do zniszczenia bo upłynęło te 5 lat?